Slika je simbolična.
Tudi letos se bo odvil edinstven dogodek, ki prepleta pisano besedo in vino. Združevanje človeške ustvarjalnosti - v buteljki in na papirju, bo potekalo z dodatnimi vsebina, še bolj obogateno.

Na Ptuju in po drugih slovenskih krajih - pa tudi čez mejo - se bodo tudi letos odvili Dnevi poezije in vina. So praznik, ki je doma v najstarejšem slovenskem mestu, in slavi umetnost besed in rujno kapljico.

Gre za kulturno prireditev, ki že vrsto let privablja ljubitelje poezije, vinskega sveta in kulture iz celega sveta. Med vinogradi in zidovi Ptuja se vsako leto odvije to izjemno srečanje, kjer se prepletajo brnenje verzov in harmonija okusov.

Dva umetnika - pesnik in vinar

Letos bodo Dnevi poezije in vina med 21. in 26. avgustom. Glavnina dogajanja bo na Ptuju, dogodkov pa se boste lahko udeležili tudi v krajih Belo, Dornava, Janški vrh, Juršinci, Križevci pri Ljutomeru, Krško, Ljubljana, Ljutomer, Makole, Maribor, Murska Sobota, Ormož, Petanjci, Potrna v Avstriji, Varaždin na Hrvaškem in Vitomarci. 

Tudi letos je izbira pesnikov raznovrstna, jezik v fokusu pa je češčina. 

Tudi letos bo izbrani pesnik prebral Pismo Evropi, ki ga je napisal David Harsent. Tokrat bo govora o okoljski problematiki. 

Letošnja posebnost pa bo slovenski avtor v fokusu, saj je ta posebno blizu našemu okolju. Letos bo slovenski avtor v fokusu France Forstnerič - Forsta, rojen na Pobrežju pri Ptuju. 

Stalnica so tudi polnočni dogodki, ki so jih letos nekoliko predrugačili. Ogledali si boste lahko performans Teatra III. 

Ljubitelje odličnega vina pa bo navdušilo predvsem dejstvo, da se vrača vinski oltar, brez katerega smo bili zadnji dve leti. Predstavili bodo osem vin, to so Pullus, Kobal, Kramer, Herga, Verus, Statera, pridružil pa se bo še češki vinar. Vam je ljubše pivo? Nič ne de, poskusili boste lahko tudi češki pivi, ki bosta na Hudi pokušnji. 

Letos tudi videopoezija

Letošnja novost pa bo videopoezija. Gre za kratke eksperimentalne videe, ki so preplet videa in poezija. Video tako ni le ilustracija poezije, ampak je medij vključen in s pisano besedo tvori celoto. 

Predstavili bodo osem video del. 

Celoten program Dnevov poezije in vina si lahko ogledate na tej obarvani povezavi.

Komentarji (1)

prlek (ni preverjeno)

Poetično vrenje se vrača na Ptuj z vinom z roko v roki !

Starejše novice