Vročina bo dosegla vrhunec danes, ko se bo povzpelo vse do 35 stopinj Celzija. Preverite, kaj morate upoštevati, da ne ogrozite svojega zdravja.

Danes bo po večini sončno, popoldne je možna kakšna vročinska nevihta, napovedujejo vremenoslovci. Pihal bo po večini šibak veter južnih smeri, najvišje temperature pa bodo dosegle 35 stopinj Celzija. Zaradi velike vročine je Agencija Republike Slovenije za okolje izdala oranžni alarm za večji del države.

Zadržujte se v senci, fizične napore odsvetujejo

»Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetujemo velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite,« opozarjajo na državni agenciji za okolje.

Oranžno opozorilo je izdano tudi za petek. Tudi jutri se bodo namreč temperature povzpele do 34 stopinj, popoldne pa se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na soboto. Tako lahko osvežitev in konec vročinskega vala pričakujemo šele v soboto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice