Slika je simbolična.
Na trgu so številna neurejena podstrešja, nekatera v slabem stanju, druga napolnjena z raznovrstno kramo. Za ureditev stanovanja bodo kupci morali seči globoko v žep.

Na straneh nepremičninskih oglasnikov smo opazili več oglasov za nakup podstrešij v središču Maribora, ki omogočajo ureditev prostornega stanovanja.

A gre za povsem neurejena podstrešja v slabem stanju, nekatera so napolnjena z raznovrstno kramo in odpadnim materialom. Težavo ponekod povzroča tudi dotrajana streha, ki je potrebna obnove. 

Podstrešja na ugodnih lokacijah za tiste z globljim žepom in idejami za prenovo pa morda skrivajo potencial za ureditev prostornih mansardnih stanovanj. 

Podstrešje v središču Maribora za 196 tisočakov 

Za 196.000 evrov je lahko vaše neobdelano podstrešje večstanovanjske stavbe v središču mesta. Primerno je za stanovanje za oddajanje sob. Stanovanju pripada kletna shramba v deležu skupnih prostorov. 

Kot piše v oglasu, je podstrešje primerno za pet in večsobno stanovanje. Površina podstrešja namreč znaša 374 kvadratnih metrov. 

Polovica podstrešja v Tomšičevem drevoredu za 59 tisočakov, potrebna obnova strehe

V poslovno-stanovanjski stavbi v Tomšičevem drevoredu je naprodaj polovica neobdelanega podstrešja, ki obsega 178,9 kvadratnih metrov. Podstrešje je lahko vaše za 59.000 evrov. 

Podstrešje stavbe, ki je bila zgrajena leta 1895, je predvideno za ureditev prostornega stanovanja. Gre za stavbo v novorenesančnem stilu, ki je bila objavljena v knjigi Arhitektura 19. stoletja na Slovenskem.

Zidovi na podstrešju so ob straneh visoki 1,60 metra, v sredini znaša višina okoli pet metrov, kar omogoča ureditev funkcionalnega in lepega meščanskega stanovanja. 

»Kupec se zaveže k financiranju obnove strehe ali vsaj financiranju izvedbe obnove, saj bo zaradi vgradnje oken strešnike odmaknil pri ureditvi stanovanja,« je zapisano v oglasu. Po obnovi bo vzdrževanje strehe strošek vseh lastnikov v hiši. 

Podstrešje v staromeščanski hiši, pogoj za nakup je obnova strehe

V središču Maribora, natančneje na Gregorčičevi ulici je naprodaj neizdelano podstrešje, ki meri 257,43 kvadratnih metrov. V teku je javno zbiranje ponudb, upoštevane bodo ponudbe, ki niso nižje od 15.900 evrov.

Stanovanjska hiša ima skupno podstrešje, ki so se etažni lastniki odločili prodati. Podstrešje je namenjeno izgradnji ene stanovanjske enote.

Prostor ima dve vgrajeni okni s pogledom na sever in jug. Dvorišče za hišo je v privatni lasti, zato hiša nima skupnih parkirnih prostorov. 

Pogoj pri nakupu podstrešja je celovita prenova strehe za celotno hišo, ki jo financira kupec v soglasju z etažnimi lastniki.

Etažni lastniki dajejo kupcu tudi soglasje za izgradnjo balkona oziroma terase na dvoriščni strani hiše. V kolikor bi kupec to želel, pa tudi za rušitev dimnikov, ki niso v uporabi.

Starejše novice