Slika je simbolična.
Vodja skupine Državljanska nepokorščina Aleksander Rimele napoveduje še več aktivnosti tega protestniškega gibanja. Ena od aktivnosti bo, kot napoveduje, tudi bojkot cepljenja za vzgojitelje in vzgojiteljice.

Aleksander Rimele, vodja gibanja Državljanska nepokorščina, pove, da bo naslednja aktivnost protestniške skupine bojkot cepljenja vzgojiteljic in vzgojiteljev. 

Pravi, da so ga vzgojitelji kontaktirali sami in da so vodje skupin in skupine že vzpostavljene. Vsaka skupina vzgojiteljev in vzgojiteljic bo imela tako svojega vodjo, ki bo znotraj te manjše entitete gibanje vodil. 

»Vse bolj smrdi po genocidu,« je glede cepljenja oster Rimele in nadaljuje, da je Državljanska nepokorščina le primer mirnega protesta proti odlokom in zakonom.

V ponedeljek bojkot cepljenja

Rimele pove, da je bil dogovor potrjen 4. marca in gre za vseslovensko akcijo. 

Pri bojkotu pa se bodo sklicevali se na 17. člen ustave, ki govori o nedotakljivosti človekovega življenja, pravijo. Rimele dodaja, da zaenkrat še nimajo točnega načrta izvedbe bojkota, a pravi, da se vzgojitelji in vzgojiteljice, ki so se pridružili gibanju, ne bodo cepili. 

Vodja gibanja še zatrjuje, da bodo zagotovo sodelovale vse vzgojiteljice in vzgojitelji, ki so svoje sodelovanje zagotovili. 

Na ptujskih vrtcih za bojkot zaenkrat ni zanimanja

Marija Vučak, ravnateljica Vrtca Ptuj, odgovarja, da v ptujskih vrtcih zaposleni ne bojkotirajo cepljenja. 

»Tisti, ki so se odločili za cepljenje, so izrazili zadovoljstvo, da je to organizirano in imajo to možnost,« doda ravnateljica Vučakova. 

Ravnateljica doda, da zaposlenih ne prepričujejo za cepljenje in da ima vsak možnost, da se za cepljenje odloči sam in pove, da pa sicer tudi s testiranjem zaposlenih na koronavirus nimajo težav.

Bo sledila še gonja proti vinjetam?

Vodja gibanja je dal tudi izdelati tako imenovane 'fakete', gre za nalepko v obliki vinjete. Pravi, da se bodo z njimi podali tudi na avtoceste. 

'Faketo' ima na svojem avtomobilu tudi vodja gibanja Rimele.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice