Foto: Darko Solina
Božiček Ptujski se bo letos znova podal po ptujskih ulicah. Pridružite se mu lahko na že enajstem božično-novoletnem teku in pohodu. V času izvedbe dogodka bodo delne zapore ceste.

Božiček Ptujski se posebno rad rekreira. Zato se je odločil, da se s svojimi pomočniki že enajstič poda po ptujskih ulicah. 

Letos se bo dogodek ponovno odvijal v tradicionalni obliki, z začetkom na Mestnem trgu. 

Najprej se bodo na progo podali otroci, nato bo sledilo slikanje z Božičkom Ptujskim, ob 14.00 pa bo sledil Božičkov tek in pohod na osem kilometrov. 

Obvezna oprema: božičkova kapa!

Tek bo v ponedeljek, 26. decembra, ko lahko odtečete ali prehodite osem kilometrov - seveda, z božičkovo kapo na glavi. 

Dogodek ni tekmovalnega značaja in je brez vstopnine. Na tek se prijavite na tej obarvani povezavi.

Proga, ki je letos dolga osem kilometrov, se bo začela na Mestnem trgu, nadaljevala pa po ptujskih ulicah vse do pešmosta, na drugi strani Drave pa bodo tekači in pohodniki med drugim obiskali Terme Ptuj in Hajdoše rondo, kjer se bodo okrepčali. Po isti poti se bodo Božički vrnili nazaj do Mestnega trga. 

Tek, ki ga organizirajo Zavod za šport Ptuj, Zavod za turizem Ptuj, Mestna občina Ptuj, Občina Hajdina, Vaška skupnost Hajdoše, Turistično društvo Ptuj in ekipa Božiček Ptujski, bo popestril bogat spremljevalni program.

V času teka delne zapore cest

V času teka bo veljala zapora naslednjih občinskih cest, pločnikov, ulic in trgov: Slomškova ulica, Prešernova ulica, Cafova ulica), Dravska ulica, Most čez Dravo, Pot v toplice, Pot v toplice na relaciji od Mestne tržnice do Term Ptuj. 

Delna zapora navedenih občinskih cest, pločnikov, ulic in trgov bo v ponedeljek, 26. decembra, od 13. do 15. ure oziroma v skladu s potekom prireditve.

Starejše novice