Prejšnji teden sta družbi Dnevnik, d.d., in Večer Skupina, d.o.o., podali vlogo za soglasje ministrstva za kulturo za združevanje dve edicij, in sicer dnevnih časopisov Večer in Dnevnik.

Družbi sta v zvezi s tem združevanjem podali tudi vlogo za priglasitev koncentracije na Agencijo za varstvo konkurence. Na obe vlogi pričakujeta pozitiven odgovor, saj združitev časopisov ne predstavlja koncentracije na trgu dnevno-informativnih medijev.

Ta vsebuje sedem večjih tiskanih medijev, ob tem pa še nekaj velikih spletnih portalov. Vendar pa razmere na trgu jasno kažejo na nujo po združitvi, saj se znižuje število kupcev dnevnih časopisov in tudi obseg oglaševanja. 

»Zaradi tega ediciji vedno težje samostojno izhajata, s čimer ni ogroženo le njuno zagotavljanje neodvisnega novinarskega dela, ampak tudi njuno preživetje. Družbi sta zato prepričani, da je lahko samo z omenjenim načrtom združevanja teh dveh edicij in s skupnim nadaljnjim razvojem zagotovljen obstoj obeh dnevnih časopisov,« so še zapisali.

Starejše novice