Le še nekaj dni nas loči do izvedbe Mednarodnega festivala Čili in Čokolada #2 na trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Od petka, 22. marca, do vključno sobote, 23. marca, med 10. in 21. uro bo na trgu Leona Štuklja v Mariboru že drugič potekal Mednarodni festival Čili in Čokolada, ki ga organizira podjetje FACTUMEVENT iz Maribora. 

Po lanski uspešni izvedbi in množičnem obisku tudi ta konec tedna organizatorji pričakujejo množico obiskovalcev na najbolj pekočem in sladkem festivalu, Mednarodnem festivalu Čili in Čokolada.

Na največjem prizorišču v središču Maribora se bo tako predstavilo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hervegovine in tudi Italije.

Predstavili bodo svoje slastne in pikantne izdelke na edinstven in kreativni način ter obiskovalce popeljali na sladko in pikantno avanturo, na kateri boste lahko tako okušali, kot tudi soustvarjali. Izvedeli boste prav vse, česar še do sedaj niste vedeli o čokoladi in čilijih ter zakaj se nasprotja tako močno privlačijo.

Čokoladni kebab, čokoladni pršut, čokoladne fontane, praline, pisani macroni, čokoladne pice ... Neverjetne čokoladne kreacije na festivalu

Festival dela edinstvenega kreativna čokoladna ponudba čokoladnic, ki se bodo predstavile na stojnicah s svojimi dobrotami in kreacijami. Poleg slastnih čokoladnih produktov bodo obiskovalci pridobili informacije o sami pridelavi in predelavi čokolade, sestavinah in slaščičarskih mojstrovinah. 

Pekovski velemojster Gorazd Potočnik GOX iz Gorazdove slaščičarne bo na svoji stojnici pripravljal sladice pred obiskovalci, odgovarjal na vprašanja in svetoval.

S svojimi pregrešnimi sladicami bo gostoval tudi priljubljeni Karim Merdjadi, ki je v Atelier Karim zasnoval božanski tiramisu v ličnem steklenem kozarčku in seveda njegovi prepoznavni makronsi ne bodo manjkali. Obljublja tudi spomladansko presenečenje.

Največji privrženci pekočega, združeni na enem mestu, v Mariboru - tudi s humanitarno noto

Glede na močan trend pridelave pekočih produktov iz čilijev se bodo med 22. in 23. marcem na Trgu Leona Štuklja družili največji privrženci pekočih čilijevih izdelkov, imenovani »čiliheadi«. Na samem festivalu se bo poleg velikega števila ponudnikov čilijevih omak, čilijeve soli, sadik, semen čilijev, čilijevih olj, čili vina, predstavila tudi edina Facebook skupnost v Evropi, ki šteje več kot 5.000 članov, pod imenom Čudoviti svet čilija.

Mednarodni festival Čili in Čokolada je tako priložnost za srečanje članov »v živo« in izmenjanje svojih produktov in vse to s humanitarno noto, saj bodo namenili ves izkupiček od prodaje svojih produktov v dobrodelne namene. Pomagali bodo, podobno kot že prejšnje leto, določeni socialno ogroženi družini.

Več mesecev dela za edinstveno dvodnevno sladko in pikantno doživetje

Organizatorji festivala se že več mesecev trudijo, da obiskovalcem pričarajo nepozabno doživetje ob sladki in pikantni ponudbi. Festival bo popestril bogat spremljevalni program. Tako si boste lahko ogledali modno revijo dijakov Srednje oblikovne šole Maribor, opazovali, kako nastaja čokoladna slika, kdo je hitrejši jedec temne čokolade, kdo ima rad bolj pikantne perutničke in katera pekoča omaka bo zmagala po ocenah strokovne komisije.

Organizacijo mednarodnega festivala pozdravlja tudi župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič, ki ga podpira s častnim pokroviteljstvom.

»Festival je posvečen vsem mamam, ki praznujejo svoj dan v letu 25. marca - materinski dan. Mama je kot čili in čokolada 'prav dovolj pikantna in vedno sladka',« vabijo organizatorji in dodajajo: »Skupaj bomo začinili Maribor in ga za dva dni spremenili v najslajše mesto na svetu. Začinite ga z nami.«

Atraktivna ponudba ulične hrane »street food« z noto čokolade in čilija in ponudba trendovskih pijač na drugačen način

Na festivalu bodo obiskovalci lahko kulinarično razvajali tudi svoje brbončice s ponudbo ulične »street food« hrane iz predelanih vozil. Nekatere dobrote bodo še toliko bolj posebne, saj bodo ustvarjene s pridihom čilija in čokolade. 

Obiskovalci bodo lahko poskusili vse od sladkih štrukljev, pikantnih burgerjev, slastnih sendvičev, 100-odstotno naravnih sladoledov, churrosov in sladkih frittol ali miške.

Pred obiskovalci bodo priznani barmeni pripravljali različne trendovske napitke, ki se podajo k čiliju in čokoladi in na atraktiven način prikazali uživanje teh pijač.

Vse to in še več na Trgu Leona Štuklja 22. in 23. marca. Celoten program je objavljen na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice