Koronavirus hromi delo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Sedaj pa se v bolnišnici zraven kadrovskih stisk soočajo tudi z novimi okužbami pri zaposlenih.

Kot je v izjavi za medije povedal Vojko Flis, direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, so okužbo čez konec tedna potrdili pri enajstih zaposlenih na Kliniki za interno medicino. Zaradi tega je poleg okuženih v samoizolaciji tudi 30 zaposlenih. Nova testiranja zaposlenih pa so že v teku.

Okužba se je na zaposlene prenesla iz dveh bolnikov Doma Danice Vogrinec enote Tabor, ki sta bila v Univerzitetni klinični center sprejeta zaradi urgentnega stanja, ki nista kazala nobenih znakov okužbe. Tako Flis poudarja, da še vedno veliko težavo predstavljajo asiptomatski posamezniki.

»Od preklica epidemije ukrepov varovanja nismo sprostili. Je pa glede na to, da narašča število okužb v regiji, zelo težko preprečiti vnos okužbe v samo ustanovo,« pravi Vojko Flis.

Trenutno je na covid oddelku v Mariboru hospitaliziranih 20 bolnikov, od tega so trije bolniki v enoti za intenzivno terapijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice