Z otvoritveno slovesnostjo in predstavitvijo najboljših pilotov balonov iz 32 držav sveta se je začelo svetovno balonarsko prvenstvo.

V Murski Soboti te dni zremo v nebo in spremljamo 24. svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Tekmuje 105 ekip iz kar 32 držav

Na svetovnem prvenstvu sodeluje kar 105 balonarskih ekip iz 32 držav, med njimi tri slovenske ekipe, od tega tudi en Pomurec.

Poleg tekmovalnih ekip so na nebu tudi posebni fiesta baloni različnih barv in oblik tako da je skupno v zraku več kot 130 balonov, kar pričara pravi zračni spektakel. 

Pripravili pester spremljevalni program

Organizatorji so poleg prvenstva pripravili tudi bogat spremljevalni program, obiskovalcem so tako vsak dan na voljo številne prireditve, koncerti, razstave, animacija za otroke in delavnice.

Med drugim so pripravili tudi tekmovanje z baloni imenovano 'key grab'letalski miting z zanimivimi letalskimi akrobacijami ter posebno nočno iluminacijo balonov na soboškem jezeru imenovano 'night glow'

Ne glejte v nebo, glejte na cesto!

Zaradi balonarskega prvenstva so predvsem zjutraj in zvečer ob cestah v okolici letališča in Expana možni prometni zastoji, nekatere ceste so tudi popolnoma zaprte. Organizatorji prosijo za razumevanje voznikov in obiskovalcev.

Ob tem balonarskem spektaklu organizatorji opozarjajo, naj vozniki ne gledajo balonov, ampak naj raje gledajo na cesto!

Utrinke iz otvoritve prvenstva si lahko ogledate spodaj.

Foto: Franc Lukač
Foto: Franc Lukač
Foto: Franc Lukač
Foto: Franc Lukač

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice