Foto: Jaka Arbutina
Carthago je danes uradno začel z investicijo v nov proizvodni obrat.

Nemški proizvajalec avtodomov Carthago, ki v svojem slovenskem podjetju v Odrancih z več kot 800 zaposlenimi deluje že od leta 2008, je danes uradno začel svojo investicijo v nov proizvodni obrat v Ormožu.

Slovesne položitve temeljnega kamna sta se udeležila tudi premier Janez Janša in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Naložba je ocenjena na okoli 45 milijonov evrov

Kot je napovedala direktorica slovenske družbe Sandra Županec, bo proizvodnja predvidoma stekla do spomladi leta 2023, ko naj bi zaposlili prvih 160 novih sodelavcev. Število zaposlenih bodo nato še povečevali.

Ker so na sedanji lokaciji v Odrancih že precej prostorsko omejeni, so iskali druge možnosti in eno takih našli v Ormožu.

Na območju severne poslovne cone so odkupili dobrih 100.000 kvadratnih metrov zemljišč.

Naložba podjetja je skupaj ocenjena na okoli 45 milijonov evrov. V ormoški tovarni načrtujejo predelavo kombi vozil v počitniška vozila Malibu Van, medtem ko v Odrancih vse ostaja kot doslej, torej proizvodnja avtodomov, zato bodo še naprej vlagali tudi v sedanjo lokacijo.

To je vesel dan

Kot je v nagovoru poudaril predsednik vlade Janeza Janša, je edina uspešna socialna politika tista, ki ustvarja nova delovna mesta, zato je za ta del Slovenije napovedano odprtje nove tovarne vesel dan.

»Delovno mesto omogoči tistemu, ki ga dobi, da ustvarja zase in tudi za skupnost. Da plačuje v socialno in zdravstveno blagajno, davke, polni občinski in državni proračun, iz česar se nabirajo sredstva za skupne potrebe. Hkrati pa tisti, ki je zaposlen, ni breme socialnih transferjev,« je dejal premier.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek in ormoški župan Danijel Vrbnjak pa sta spomnila na to, da je za Ormož veliko olajšanje po lanskem zaprtju podjetja Safilo in preteklih slabih zgodbah v občini, da so se stvari končno začele obračati v pozitivno smeri, kar bo omogočalo nova delovna mesta mladim in vsem, ki želijo delati.

O podjetju Carthago

Podjetje Carthago je leta 1979 ustanovil Karl-Heinz Schuler. Danes kot poslovna skupina zaposluje več kot 1500 sodelavcev in velja za enega izmed vodilnih proizvajalcev avtodomov v Evropi. Sedež skupine je tako imenovan Carthago City v mestu Aulendorf, kjer stoji eden izmed najsodobnejših obratov za proizvodnjo avtodomov v Evropi. Proizvodni obrat pa deluje tudi v Odrancih.

S prestižno blagovno znamko Carthago in hčerinsko znamko Malibu v segmentu višjega srednjega razreda skupina Carthago s svojimi vani ter delno integriranimi in integriranimi avtodomi pokriva širok cenovni razpon - od približno 50.000 evrov do prestižnega razreda s cenami, ki presegajo mejo 200.000 evrov

Komentarji (1)

Skilic (ni preverjeno)

Še en spomenik poneumljenih TAJKUNOV .

Starejše novice