Hotel Habakuk je ponovno odprl svoja vrata.

Prejšnji teden je, po dobrih dveh letih in pol obnove, svoja vrata ponovno odprl znameniti mariborski hotel Habakuk, ki se nahaja ob vznožju Mariborskega Pohorja.

»Vsega skupaj bomo imeli 135 sob z 320-imi ležišči. Pretežno bodo vse standard sobe. Imamo šest junior suit in en predsedniški apartma,« nam je prenovljeni hotel razkazal Predrag Canjko, vodja hotela Habakuk.

V hotelu povsem nov pridih

Prvi gostje so hotel že doživeli v povsem novi luči. Popolnoma je prenovljena tretjina sob, še tretjino so jih delno obnovili. Povsem prenovljena je tudi recepcija, restavracija, bar, tudi notranji bazenski del in fitnes. Gostje pa se bodo lahko sprostili tudi ob obisku številnih savn.

Skozi celoten hotel pa boste lahko opazili tudi motiv Mariborskega Pohorja. 

»Planina ponazarja Pohorje, to je v bistvu naša celotna grafična podoba, ki nas spremlja vsepovsod po hotelu,« nam pokaže Canjko.

Investicija vredna med deset in dvajset milijonov evrov

Kot še pojasni vodja hotela Habakuk, jih čaka še obnova lepotnega centra in pročelje ter zunanji bazen.

Nekdaj petzvezdični hotel pa se bo trudil, da bo ponudil storitve na zelo visokem nivoju. Znova bodo nudili tudi nedeljske brunche.

Kolikšna pa je celotna vrednost investicije?

»Govori se o različnih številkah, mislim, da se ta številka sigurno giblje nekje med deset in dvajset milijonov evrov,« oceni vodja hotela, ki dodaja, da je ključ do uspeha dobro osebje in dobre storitve.

Spomnimo, da je hotel Habakuk v lasti družbe HBP, ki je hčerinska družba Term Maribor. Te so odprtje prenovljenega hotela napovedovale že nekaj časa, a so ga nato skoraj neopazno odprle z začetkom novembra.

Starejše novice