Na Ptuju tudi letos na svoj, poseben način obeležujemo turistični praznik. Katere hiške, so tako lepo ocvetličene, da so pritegnile pozornost turističnega društva?

Na Ptuju tradicionalno slavimo turistični praznik. Tokrat je posvečen ponovnemu razmisleku o turizmu, ki se osredotoča na prihodnost. 

To praznovanje je tako priložnost za ponoven razmislek o tem, kako delamo s turizmom in v turizmu, kako postaviti ljudi in planet na prvo mesto ter usmeriti vse ravni v skupno vizijo za bolj trajnostno vključujoč turizem. 

»Treba je zavihati rokavi in stvari premikati v smeri večjega obiska in ponudit tisto, kar imamo. Seveda sta zdaj za nami dve leti, ki sta bili zaradi covida precej okrnjeni, pa smo mogoče domače goste bolj sprejeli,« je ob dnevu turizma dejal Peter Pribožič iz Turističnega društva Ptuj.

To so najlepše ocvetličene hiške

Letos je dobitnikov priznanj za najlepše ocvetličene hiške kar 28. 

Dobitniki so: Jože in Marija Cerjak iz Dravske ulice, Nevenka Bedžuh iz Prešernove ulice, Boris Gornik iz Prešernove ulice, Osnovna šola Olge Meglič, Intera iz Vičave, Anica Cajnko iz Zagrebške ceste, Mija in Marjan Gregorinčič iz Mariborske ceste, Janko Hengelman z naselja Ob Studenčnici, družina Habjanič iz Ulice 1. maja, Majda Centrih iz Prešernove ulice, Milena Žuran iz Slomškove ulice. 

Med dobitniki so tudi: Majda in Albin Mencinger iz Krčevine pri Ptuju, Vanda in Emil Mlakar iz Krčevine pri Vurberku, Irena in Davor Sarič iz Sovretove poti, Natalija in Borut Janžekovič iz Sovretove poti, Boža Grgec, Milan Began in Matija Murat iz Rimske ploščadi, Cvetličarna Roža, Rozalija Krapša in Herbert Gutschi iz Maistrove ulice, Irena in Franc Ljubec iz Potrčeve ceste, Robert Vidovič iz Slovenskega trga, Inga Weigl iz Potrčeve ceste, družina Mesarič iz Kokolove ulice, Hotel Mitra, Mestna občina Ptuj, Veterinarski center Mlakar in Nadžupnija Ptuj, Sveti Jurij. 

Komentarji (1)

MARX (ni preverjeno)

Pa je res, kaj pravijo za županjo, da se sedaj pred volitvami slika z vsemi, in ponuja vsem nagrade in priznanja. Bog ve kakšne usluge vse nudi za dobro reklamo, no nekateri že vedo.

Starejše novice