Na Ptuju je včeraj potekala slovesnost ob dnevu državnosti Republike Slovenije.

V petek, 21. junija, je na mestni tržnici Ptuj potekala slovesnost ob dnevu državnosti Republike Slovenije. Dogodek, ki se je začel ob 19. uri, je privabil številne obiskovalce, ki so želeli skupaj obeležiti ta pomemben državni praznik.

Slavnostni govorec na prireditvi je bil Damijan Zrim, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije. 

V svojem govoru je Zrim dal v ospredje pomembnost enotnosti in strpnosti v naši družbi. Poudaril je, da je država naša skupna demokracija, s čimer je pri občinstvu vzbudil močan občutek ponosa in povezanosti.

Po govoru je sledil koncert Pihalnega orkestra Ptuj, ki je s svojim nastopom dodatno obogatil praznično vzdušje. Orkester je igral filmsko glasbo, kar je med obiskovalci naletelo na izjemno pozitiven odziv. Glasba je odmevala po mestni tržnici in ustvarila čarobno vzdušje, ki je prisotne poneslo v svet filmskih melodij.

Slovesnost je bila odlično organizirana in je obiskovalcem ponudila priložnost, da se ob dnevu državnosti spomnijo pomembnih vrednot, ki jih Slovenija predstavlja. Dogodek na Ptuju je tako ponovno pokazal, kako pomembno je praznovati in ohranjati našo državno in kulturno identiteto.

Starejše novice