Gramozirano parkirišče je bilo leta 2017 prodano Cestnemu podjetju Ptuj. Takrat so uvedli plačljivi sistem parkiranja, a je svetnica Mart Tušek izpostavila, da je od nakupa to parkirišče v slabem stanju.

Spomnimo, da je Cestno podjetje Ptuj odkupilo gramozirano parkirišče 11. septembra 2017.

Prodano je bilo na tretji dražbi, izklicna cena je bila 742 tisoč evrov, cestno podjetje pa ga je odkupilo za 830 tisoč evrov brez davka na dodano vrednost. 

Malo po nakupu so uvedli plačljivi sistem parkiranja, ki pa je bolj kot ne povzročil, da parkirišče sameva oziroma je slabo obiskano. 

»Vredno si ga je ogledati in videli boste, da je zapuščeno neurejeno in preraslo s travo«

Mestna občina Ptuj je 30. junija objavila pobudo Marte Tušek iz svetniške skupine DeSUS, nanaša pa se na domnevno skrb za parkirišče. 

Tušekova je izpostavila, da je parkirišče v »žalostnem in neurejenem stanju, odkar je v lasti Cestnega podjetja Ptuj«. 

Zapisala je, da je parkirišče neurejeno, preraslo s travo in tako kazi podobo Ptuja. Svetnica je izpostavila tudi ograjo proti Potrčevi cesti, ki je delno porušena, poškodovana in zarjavela. 

Sbetnica iz vrst DeSUS je zato oddala pobudo, v kateri naproša, da se delno porušena in poškodovana ograja odstrani, saj svojemu namenu več ne služi.

Želi tudi, da se pešpot za dostop pešcev do parkirišča očisti plevela, ponovno nasuje z drobljencem ali asfaltira.

Tretji del pobude pa veli, naj se zelenica, kar je nasad nizkih grmovnic ob pločniku, poreže do roba asfalta pločnika, saj tako ne bo moteča za pešce. 

Občina lastnika pozvala k sanaciji, ograjo bo cestno podjetje porušilo

Občina je odgovorila, da so Javnim službam Ptuj naložili ureditev grmovnic, da ne bodo ovirale pešcev. Lastnika, torej Cestno podjetje Ptuj, pa bodo pozvali k sanaciji ali porušitvi obstoječe ograje. 

Cestno podjetje Ptuj je za Ptujinfo potrdilo, da bodo ob parkirišču porušili ograjo in uredili okolico najkasneje do zadnjega avgusta letošnjega leta. Dodali so tudi, da novega ograje ne bodo izvedli, saj menijo, da ni potrebna. 

Podjetje smo povprašali o načrtih glede parkirišča. Odgovorili so, da trenutno na omenjenem parkirišču ne bo nobenih gradbenih posegov. 

Pripravljajo dokumentacijo za prostorski načrt

»Za območje parkirišča bomo pričeli s pripravo dokumentacijo za občinski podrobni prostorski načrt,« so za Ptujinfo razkrili na cestnem podjetju. 

Občinski prostorski načrt je podlaga za izdajo raznih predodločb in gradbenih dovoljenj v skladu s predpisi, ki urejajo gradnje.

Namenska raba zemljišč je določena s prostorskimi akti, kot je ta, zato jo je možno spremeniti le s spremembo teh aktov. 

Ob nakupu parkirišča leta 2017 je takratni predsednik upravnega odbora cestnega podjetja Martin Turk povedal, da imajo na tem prostoru namen zgraditi objekt.

Natančnejših načrtov za prihodnost parkirišča ptujsko cestno podjetje sicer ni razkrilo. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Matej (nepreverjen)

Sramota.

Starejše novice