Ne, ni šlo za šalo. Slavljenec Ferdinand je na praznovanju rojstnega dne v pomurski gostilni med goste res razdelil neverjetnih 600.000 evrov. Fotografije, ki smo jih prejeli, razkrivajo presunljivo prizorišče in bodo pustile marsikoga brez besed.

Že smo poročali, da je minulo soboto gostilna Žabjek v Žižkih postala prizorišče nepozabnega rojstnodnevnega praznovanja, ki je pritegnilo pozornost širše javnosti. 

Ferdinand Godina je v sredo dopolnil častitljivih 80 let, kar je priložnost izkoristil za slavje v bližini svojega rojstnega kraja, saj je od svojega 24 leta živel v Kanadi. 

Svoj okrogli jubilej je želel preživeti s svojimi sorodniki iz Pomurja, vendar je praznovanje preseglo vsa pričakovanja, saj je Ferdinand presenetil vse navzoče s svojo veliko gesto.

Na praznovanju se je namreč odločil, da med sorodnike in povabljene razdeli kar 600.000 evrov svojega premoženja.

Sedaj pa smo v uredništvi prejeli fotografije, ki bodo marsikoga pustile odprtih ust.

Denar letel po zraku: Najprej zmedenost, nato navdušenje

Fotografije, ki smo jih prejeli v uredništvo, jasno dokazujejo, da je Ferdinand med slavljence in povabljene goste razdelil kar 600.000 evrov svojega premoženja. 

To je bil trenutek, ki je sprva povzročil zmedenost med navzočimi, nato pa se je spremenil v popolno navdušenje. Ena izmed prič je za naš portal delila svoje vtise o tem nenavadnem dogodku. 

»To je bilo nekaj neverjetnega. Ko so bankovci začeli leteti po zraku, smo samo opazovali. Sprva smo mislili, da gre za papir, smeti,« je dejal eden izmed gostov.

»Po uvodni zmedenosti smo počasi ugotovili, da je Ferdinand v zrak dejansko vrgel velike količine denarja, bilo je kot iz filma,« je še dodal.

Ferdinand v Kanadi ustvaril uspešno življenje

Ferdinand Godina je v mladosti zapustil svoj rodni kraj in se odpravil v tujino, da bi poiskal boljše življenje. V Kanadi je s svojim delom v varilstvu in inštalacijah centralnega ogrevanja ustvaril uspešno kariero ter se leta 2006 upokojil kot hišni vzdrževalec. 

S pridobljenim premoženjem, predvsem s prodajo nepremičnin, je pridobil veliko premoženje, ki ga je zdaj ob svojem 80. rojstnem dnevu radodarno delil s svojimi najbližjimi.

Starejše novice