Na letališču Murska Sobota se v sklopu balonarskega prvenstva vsak dan zbere 105 tekmovalnih ekip. Danes so se jim pridružili tudi posebni plinski baloni.

V Murski Soboti te dni zremo v nebo in spremljamo 24. svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Tekmuje 105 ekip iz kar 32 držav

Na svetovnem prvenstvu sodeluje kar 105 balonarskih ekip iz 32 držav, med njimi tri slovenske ekipe, od tega tudi en Pomurec.

Poleg tekmovalnih ekip so na nebu tudi posebni fiesta baloni različnih barv in oblik tako da je skupno v zraku več kot 130 balonov, kar pričara pravi zračni spektakel. 

Pripravili pester spremljevalni program

Organizatorji so poleg prvenstva pripravili tudi bogat spremljevalni program, obiskovalcem so tako vsak dan na voljo številne prireditve, koncerti, razstave, animacija za otroke in delavnice.

Med drugim so pripravili tudi tekmovanje z baloni imenovano 'key grab' in letalski miting z zanimivimi letalskimi akrobacijami.

Vzlet plinskih balonov

Pestro dogajanje se nadaljuje tudi danes. Začelo se je že zjutraj, ko so izpred Expana vzleteli plinski baloni

To so prve letalne naprave, ki jih je človek izumil, za razliko od toplozračnih balonov pa letijo višje in dlje, nam razloži organizator prvenstva.

Danes bo potekal Aeroshow na letališču v Murski Soboti ob 14.00. Obiskovalci bodo lahko videli akrobatski helikopter The Flying Bulls, reaktivno letalo in še veliko več. Zvečer ob 19.30 je predviden Night Glow oziroma nočna iluminacija balonov ob jezeru pri Expanu.

Ne glejte v nebo, glejte na cesto!

Zaradi balonarskega prvenstva so predvsem zjutraj in zvečer ob cestah v okolici letališča in Expana možni prometni zastojinekatere ceste so tudi popolnoma zaprte. Organizatorji prosijo za razumevanje voznikov in obiskovalcev.

Ob tem balonarskem spektaklu organizatorji opozarjajo, naj vozniki ne gledajo balonov, ampak naj raje gledajo na cesto!

Starejše novice