Pripravili smo seznam najdražjih stanovanjskih hiš, ki jih je trenutno mogoče kupiti na Ptuju in v okolici. Zanimanja oziroma denarja za luksuz je sicer očitno bolj malo, saj so nekatere od teh stavb naprodaj že več let.

Vila na Ptujski Gori za 790 ali 650 tisočakov

Na mirni lokaciji na robu Haloz, v neposredni bližini Ptujske Gore, je naprodaj razkošna vila. Meri 460 kvadratnih metrov, pripada ji še slab hektar ograjenega zemljišča. Vila se prodaja opremljena – ne le s pohištvom, temveč tudi z umetninami in lesenimi skulpturami. Ponaša se še z vinsko kletjo, v kateri je prostora za okoli 700 steklenic. Fizične osebe bodo za nepremičnino odštele nižjo navedeno ceno, podjetja pa višjo.

Sodobna hiša na Mestnem Vrhu za natanko pol milijona evrov

Na odlični lokaciji, le nekaj kilometrov od središča Ptuja in s pogledom na grad in jezero, je na prodaj sodobno zasnovana hiša. Grajena je v več nivojih, ima veliko steklenih površin, tri terase in ravno streho. Stavba meri 425 kvadratnih metrov, pripada ji še okoli 2.000 kvadratnih metrov zemljišča. Oglas so na prodajni portal Bolha sicer vpisali že leta 2015 …

Nadstandardna hiša v Tibolcih za 495 tisočakov

Na točki s panoramskim razgledom v občini Gorišnica se prodaja hiša v izmeri 500 kvadratnih metrov. Stavbi pripada več kot 2.000 kvadratnih metrov stavbnih in kmetijskih zemljišč, na njih so tudi sadovnjaki in štirje vrtovi. Hiša se prodaja opremljena, s po meri izdelanim pohištvom. Odlikujejo jo še krušna peč, klima, talno gretje in vinska klet z bogato zbirko. Prodajalci zagotavljajo še: »V bližini je letališče, kjer lahko svoja letala shranijo tudi zasebniki.« Nepremičnina se prodaja že vsaj od leta 2017.

Luksuzna hiša v Rabelčji vasi za 490 tisočakov

Na vrhu griča v naselju Rabelčja vas na obrobju mesta Ptuj se prodaja trietažna hiša z notranjim bazenom. Stavba meri 465 kvadratnih metrov, pripada ji okoli 3.500 kvadratnih metrov s cipresami obdanega zemljišča. Hiša je bila zgrajena leta 1999 in ima kamin, zunanja senčila na električni pogon, kovano ograjo z daljinskim upravljanjem in tako dalje, pravkar urejajo še toplotno črpalko z vrtino.

Nadstandardno opremljena hiša v Bukovcih za 417.000 evrov

Hiša v Bukovcih v občini Markovci je bila zgrajena leta 1995, leta 2013 pa adaptirana. Meri približno 573 kvadratnih metrov, pripada ji okoli 3.600 kvadratnih metrov v celoti ograjenega zemljišča. Nepremičnina se ponaša z letno hišico, zunanjo sprejemnico, zastekljeno kopalnico, kaminom, vinoteko in celo posebnim prostorom za čistila.

Starejše novice