Pri gramoznici Pleterje oziroma Wakeparku Green Lake si mnogi čas krajšajo s skakanjem v vodo s konstrukcije, namenjene smučanju in deskanju na vodi. S tem ogrožajo tako sebe kot druge plavalce.

Gramoznica Pleterje pri Kidričevem je že dolga leta priljubljeno divje kopališče domačinov in okoličanov. Letos so na obali gramoznice odprli Športno-rekracijski center Green Lake z gostinskim lokalom, igriščem za odbojko na mivki, sanitarijami in urejeno plažo.

V jezeru so postavili tudi že kovinske konstrukcije za bodoči wakepark, ki pa še ni zaživel. Številni kopalci konstrukcije uporabljajo kot lestev, jeklenice pa kot pripomoček za skakanje v vodo z visoke višine.

Bralka Ptujinfo je delila fotografije in video posnetek enega od takšnih vratolomnih in nespametnih podvigov.

H gramoznici poklicali tudi že policijo in varnostne službe

Vzpenjanje na konstrukcije wakeparka in skakanje z njih je iz varnostnih razlogov seveda prepovedano. Obvestila in opozorila je mogoče prebrati na več mestih na in v bližini novourejene plaže.

Kidričevski wakepark bo imel 420 metrov dolgo vlečnico, ki bo smučanje ali deskanje na vodi omogočala šestim osebam hkrati. Smučarji oziroma deskarji na vodi bodo dosegli hitrost do 30 kilometrov na uro. Osnovna oprema bo vključena v karto, bodo pa ponudili tudi možnost izposoje profesionalne opreme.

V Športno-rekreacijskem centru Green Lake so dejali, da se težave z nevarnim skakanjem v vodo zavedajo. Na pomoč so poklicali tudi že policijo in varnostne službe, a kaj dosti s tem dolgoročno niso dosegli.

Podrobnejša pojasnila pristojnih še čakamo. Objavili jih bomo takoj, ko jih bomo prejeli.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Lokomotiva (nepreverjen)

Največja neumnost občine Kidričevo. Bog nedaj da se kaj zgodi. Potem pa bodo vsi pametni.

Starejše novice