Ptujsko mestno jedro je vsak dan bolj čarobno. Letos so domačine presenetile že štiri smrečice, danes pa so se pojavili tudi jelenčki in Božiček.

Na ptujski mestni tržnici je svoje sani že parkiral Božiček. Vprežena sta dva jelenčka, na sani pa se lahko vsede vsak mimoidoči in poskrbi za nepozaben spomin na leto 2020.

Sprehod po mestu razkrije še več jelenčkov in celo Božička, ki se je očitno odpravil na obisk k županji - čaka namreč pred Mestno hišo. 

Na Ptuju imamo kar štiri kilometre prazničnih luči

Letos je tudi svetlobnega okrasja nekoliko več kot prejšnja leta, presenetila pa so nas tudi kar štiri božična drevesca. 

Praznične luči bodo na Ptuju prižgali jutri, 4. decembra, ura prižiga luči pa ne bo javno objavljena, saj je zbiranje ljudi prepovedano. 

»Kljub temu da občanke in občani prižiga lučk ne bodo videli v živo, se bomo s praznično podobo in glasbo potrudili pričarati ta simbolni uvod v praznične dni,« so povedali na Mestni občini Ptuj

Županja bo lepe praznike zaželela preko videa

Ker je letos druženje onemogočeno bo županja Nuška Gajšek Ptujčanom in Ptujčankam zaželela lepe praznike kar preko video nagovora. 

Na mestni tržnici nas pričakajo jelenčki s sanmi na katere lahko tudi sedete!
Le ena od štirih smrečic na Ptuju.
Pred mestno hišo se je ob drevescu ustavil Božiček.
Še en jelenček nas pred smrečico pričaka na Novem trgu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice