Poglejte, kako so v Mariboru zažarele praznične luči.
Mariborčani bodo tudi letošnji december začutili praznični utrip mesta, obljublja Mestna občina Maribor. Mestne ulice in trgi so še posebej lepo zasijali v prazničnih lučkah.

Osrednja praznična razsvetljava v mestnem jedru je zasvetila, na Mestni občini Maribor pa so jo dopolnili z novimi uličnimi lučkami, svetlobnimi figurami in okrašenimi drevesi.

Poleg privlačne podobe v lučkah bo mestno jedro do konca leta ponudilo tudi druge vsebine za prijetno in varno doživetje prazničnega Maribora. 

Osrednje prizorišče je Glavni trg, kjer bo predvidoma od 11. do 30. decembra postavljena darilna tržnica s pridelki in izdelki lokalnih ponudnikov – ta bo imela tudi dobrodelno noto. 

Na mestnih ulicah in trgih bodo mimoidoče razveseljevali še raznovrstne svetlobne figure, Čarobna galerija s tematskimi foto točkami in urbani gozdički, ki jih bodo okrasili prebivalci mesta. 

Vrata je že odprlo priljubljeno Vilinsko mesto, kjer med drugim prirejajo četrtkove in petkove koncerte s pričetkom ob 19. uri, ki pa jih bo do nadaljnjega moč spremljati preko spleta. 

Osrednja mariborska tržnica na Vodnikovem trgu z dobrodelno noto

V sodelovanju z društvom Upornik bodo od 2. do 23. decembra zaposleni v Snagi ter prodajalci in kupci na tržnici v okviru akcije »Božična vrečka Srečka iz mariborskih tržnic« zbirali darila, s katerimi bodo polepšali praznike najranljivejšim meščanom starejše populacije.

Kupci bodo lahko prispevali svoja darila v košaro za zbiranje daril na tržnici, vrečke Srečke pa bodo nato trikrat tedensko dostavili izbranim starostnikom.

Vodilo Čarobnega decembra v Mariboru 2020 je torej varno in odgovorno ravnanje tako organizatorjev kot prebivalcev mesta, zato so njegove vsebine usmerjene predvsem v individualno doživljanje prazničnega Maribora. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice