V luči rahljanja ukrepov so danes ponovno zaživela tudi nakupovalna središča po vsej državi. Trgovci so že danes dopoldan zabeležili precejšen obisk, ki pa seveda še ni takšen, kot je bil pred izbruhom epidemije koronavirusa.

Že dopoldanske ure so v nakupovalne centre po vsej državi, med njimi tudi v mariborski Europark, privabile precej ljudi. Nekateri so nakupovanje pogrešali, drugim v tem času, tudi brez nakupovalnih centrov, ni manjkalo nič. 

»Niti malo nisem pogrešala nakupovalnih centrov, saj tako nisem nič zapravljala,« nam je smeje povedala ena od obiskovalk Europarka.

Mnenja so bila različna in tako nam je druga sogovornica povedala, da je pogrešala nakupovanje in druženje s prijateljicami, ki so na kavo večkrat zavile ravno v nakupovalno središče. Ponovnega odprtja so se še bolj kot obiskovalci razveselili trgovci. S ponovnim obratovanjem bodo namreč lahko začeli ustvarjati prihodek, ki ga v preteklih dveh meseci ni bilo.

»Odprtje je pomembno tudi iz gospodarskega vidika, saj trgovine in lokali pri nas zagotavljajo številna delovna mesta,« je še enega od pomembnih vidikov izpostavila Simona Mandl, center menedžerka Europarka.

Največ težav povzročajo zaščitne maske

Tako zaposlenim kot obiskovalcem pa bo skupno to, da se bodo morali čimprej navaditi na predpisane ukrepe. Ob samem prihodu si je potrebno razkužiti roke, med gibanjem po samem centru pa držati varnostno razdaljo najmanj meter in pol. 

»Pri vstopu v posamično prodajalno pa je potrebno upoštevati limit. Se pravi na dvajset kvadratnih metrov lahko vstopi ena stranka,« pravi Mandlova.

Spremenjen režim in varnostni ukrepi tako prinašajo neko novo realnost nakupovanja, na katero se bo potrebno še navaditi. Največ težav obiskovalcem povzročajo zaščitne maske.

»Kar naporno je, saj ne moreš dihati normalno. Prav tako si je potrebno vedno znova razkužiti roke, ki potem postanejo suhe. Toda tudi na to se bomo navadili,« pravi obiskovalka. 

Za to, da ne bi prihajalo do neupoštevanja ukrepov, so morali pri njih povečati število varnostnikov. 

»Varnostno osebje je tisto, ki spremlja dogajanje na naših nakupovalnih ulicah in obiskovalce ob morebitnih kršitvah tudi na to opominja. Ob tem pa seveda poskrbijo, da se pravila spoštujejo,« pravi center menedžerka Europarka.

Najprej kupili stvari za poletje in telefone

Med drugim so pri njih uvedli še dodatne ukrepe, saj pogosteje razkužujejo površine s katerimi kupci prihajajo v stik. To so storili v želji, da bi se kupci še naprej počutili varno in da bi bilo nakupovanje kar se da prijetno.

Zanimalo pa nas je tudi, kaj si bodo obiskovalci najprej kupili ob ponovnem odprtju. Najpogostejši odgovor je bil povezan s poletno garderobo, so pa tudi takšni, ki bodo ob tej priložnosti zamenjali telefon.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice