Ptujskemu jezeru bodo zaradi nujnih vzdrževalnih del znižali gladino vode.

Območje Ptujskega jezera predstavlja akumulacijski bazen za hidroelektrarno Formin. Dravske elektrarne Maribor bodo tudi letos izvedle sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge

Sanacijo je bila predvidena že septembra, a so jo prestavili. Po novem načrtu jo bodo izvedli v času od 1. do predvidoma 9. oktobra.

»Nadaljujemo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot štiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog,« so sporočili iz Dravskih elektrarn Maribor. 

Obnova na Šturmovski strani, znižali bodo vodno gladino

Letos se bodo sanacijo izvajali na desni, Šturmovski strani Ptujskega jezera med profili P190 in P197, v dolžini približno 120 metrov.

Zaradi sanacije je treba znižati vodno gladino jezera za približno dva metra, sporočajo iz Dravskih elektrarn Maribor. Z zniževanjem vodostaja bodo pričeli 1. oktobra.

Praznjenje bo potekalo do deset centimetrov na uro. 3. oktobra se bo začela izvajati sanacija, ki bo predvidoma zaključena 9. oktobra. 

Po zaključeni sanaciji bodo takoj začeli s ponovnim polnjenjem Ptujskega do običajne višine. Polnjenje bo potekalo s hitrostjo do deset centimetrov na uro.

Znižanje vodne gladine bodo izkoristili za pregled dovodnega kanala

Znižan vodostaj bodo izkoristil tudi za pregled dovodnega kanala hidroelektrarne Formin za potrebe njene prenove. 

Začetek prenove elektrarne je predviden po zaključku prenove pretočnih polj jezu Markovci. 

Starejše novice