Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Neznani storilec je med 29. in 30. novembrom 2020 na Zagrebški cesti v Mariboru vlomil v dva delovna kontejnerja. Iz njiju je odtujil več kosov električnega orodja oziroma strojev.

Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov.

Včeraj, 30. novembra 2020, ob 12.40 so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku pet državljanov Hrvaške. Tujci so s kombiniranim vozilom nemških registrskih oznak državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to niso imeli ustreznih dovoljenj, zato so policisti vsem izdali plačilne naloge.

Včeraj popoldne so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku še državljana Bosne in Hercegovine, bivajočega v Sloveniji. Tujec je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to ni imel ustreznega dovoljenja, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

V priklopnem tovornem vozilu odkrili pet skritih nelegalnih migrantov

Sinoči so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Hrvaške. Tujca sta z osebnim avtomobilom čeških registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to nista imela ustreznih dovoljenj, zato so ju policisti oglobili.

Sinoči ob 23.00 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje pregledali priklopno tovorno vozilo registrskih oznak Bosne in Hercegovine, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine. Odkrili so pet skritih tujcev, štiri državljane Maroka in državljana Libije, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Tolikokrat je zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejeli 258 telefonskih klicev. Od tega je bilo 77 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali 22 kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče I. kategorije, dve prometni nesreči II. kategorije, en zaseg vozil, štiri povoženja divjadi, pet prijav kršitev javnega reda in miru, eno pridržanje do streznitve, dva požara, eno nesrečo pri delu in štiri nedovoljene prehode državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice