Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Ptujska pravljica se vrača! Prav kmalu bo praznično zasijal vsak kotiček našega mesta. Pridete na lučke?

Tudi letos Ptuj ne bo ostal brez decembrske Ptujske pravljice. Prvo smrečico že imamo, najbrž bo stala še kakšna, prav kmalu pa bodo še zasijale v vsej svoji veličini. 

Vzdušje na Ptuju je zadnja leta še posebej čarobno, saj mesto osvetlijo stotine lučk. Lani je bilo LED lučk za več kot štiri kilometre, razveseljevalo nas je pet smrečic, iz Severnega pola pa so prišli tudi jelenčki, medvedi in celo Božiček. 

Gremo na lučke? 

Se tudi vi že veselite decembrskega vzdušja? Lučke se bodo prižgale 2. decembra, ob 18.00 na Mestnem trgu. 

Prižig lučk bo spremljal še animacijski program, na stojnicah bo zadišalo po dobrotah. 

Obiskal pa nas bo tudi Božiček! Od 19. decembra naprej bo na Ptuj iz Severnega pola prispel dobri mož. Bival bo v svoji Božičkovi hiši, na kateri bo visel nabiralnik, kamor bodo otroci lahko oddali svoja pisma Božičku. Na Mestnem trgu bo vsak večer otroški program. 

Poskrbljeno pa bo tudi za odrasle. Potekal bo raznolik program številnih ptujskih organizatorjev in drugih ponudnikov. Obiskali boste lahko odprtje razstave, uživali v koncertih, večeru penin, kulinarični ponudbi, v gledaliških predstavah, ptujskem kinu, na Ptujskem gradu ali Pravljičnem gozdu Rdeča kapica ter zaključnem pohodu na Donačko goro. 

Na silvestrovo na Ptuj

Zadnje tri dni leta bodo na Mestnem trgu potekali koncerti. 

Posebno veselo bo na zadnji dan leta, ko bo dopoldne potekalo veliko otroško silvestrovanje, nato pa še večerno silvestrovanje z didžejem in glasbeno skupino. 

Tržnica bo kmalu zamrznila

Na Ptuju pa letos ne bodo ostali niti brez drsališča. Tudi letos bo drsališče stalo na mestni tržnici, veliko bo 420 kvadratnih metrov. 

Otvoritev in zaprtje drsališča je odvisno od vremenskih razmer. Na javnih službah predvidevajo, da bi lahko drsališče pričelo z obratovanjem v začetku meseca decembra, točen datum pa je odvisen od vremenskih razmer. 

Pri tem je pomembno dodati, da so optimalne temperature za obratovanje drsališča pod ničlo, led pa sicer lahko vzdržujejo tudi pri zmerno višjih temperaturah.

Odpiralni čas drsališča bo predvidoma med 14.00 in 20.00, bodo pa ga prilagodili zanimanju obiskovalcev in šolskim počitnicam. 

Ob drsališču pa se nahaja tudi kavarna Centrum, kjer se bodo lahko obiskovalci pogreli s toplimi napitki. 

Komentarji (4)

Suska (ni preverjeno)

Vsak kotiček?Za Ptuj ne velja varčevanje z elektriko? Očitno so Ptujčani brez vsake krize!

Meri (ni preverjeno)

Mestna občina, dajte raje denar ubogim otrokom ob Miklavževanju-6.decembra; nehajte se šopiriti s tem vašim okraševanjem mesta Ptuj v mesecu decembru !!

Sergej (ni preverjeno)

Prav tak da je okrašeno
Saj bo kmalu tudi okrasitev začela motit te ki ilegalno derejo k nam
Vsak si naj za blaginjo poskrbi sam

Meri (ni preverjeno)

Halo Sergej: sem Slovenka, rano mladost živela v najlepši vasi na svetu-Tržec, občina Videm pri Ptuju; živeli smo skromno in lepo na majhni kmetiji; jaz, brat in sestra smo imeli skrbna in ljubeča starša (mama bila gospodinja, ata delal doma in še v TGA Kidričevo); torej, ne moti me v mesecu decembru neka SKROMNA okrasitev mesta Ptuj; nekatere občine v Sloveniji bodo finančno pomagale ljudem v stiski npr. pri ogrevanju, ...

Starejše novice