Foto: Bobo
Hiša Franko letos 32. med 50 najboljšimi restavracijami na svetu.

Na prireditvi The Worlds 50 Best Awards 2023 so tudi letos razglasili 50 najboljših restavracij na svetu, pri čemer so Hišo Franko uvrstili na 32. mesto.

Restavracija, ki jo vodi mednarodno priznana kuharska mojstrica Ana Roš, je navdušila predvsem s svojo filozofijo in vrednotami, so sporočili iz njene ekipe.

Ob razglasitvi na letošnjih »kulinaričnih oskarjih«, je Ana Roš izrazila hvaležnost in dejala, da je izjemno »ponosna in počaščena, da je Hiša Franko ponovno v elitni družbi The Worlds 50 Best Restaurants«. Lani se je restavracija uvrstila na 34. mesto, leto prej na 21.

Ta dosežek po njenem mnenju ne bi bil mogoč brez »neomajnega talenta izjemnega tima Hiše Franko«. »Njihova strast in predanost k odličnosti sta gonilna sila našega uspeha,« je še poudarila.

Ana Roš je pred tem prejela že številne prestižne nagrade, ki pričajo o vrhunski kakovosti njenih kulinaričnih stvaritev. Leta 2017 je tako prejela naziv »Najboljša kuharska mojstrica« na seznamu The Worlds 50 Best Restaurants.

Njena inovativna in domiselna kulinarična ustvarjalnost pa je bila nagrajena tudi s prestižno nagrado Sferic, ki jo priznava kot pionirko v svetu kulinarike. Prav tako je Hiša Franko edina restavracija v Sloveniji, ki se ponaša z dvema Michellinovima zvezdicama.

Komentarji (3)

HULK (ni preverjeno)

V tako hišo greš, če si slikar in sit. Na ogromnih krožnikih je namreč malo "akvarela". Da bi se najedel pa moraš v bližnjo gostilno, kjer na malice hodijo delavci. Najedo se, pa še enih 8X ceneje je.

ULI (ni preverjeno)

Sedaj je že na radiu slišati krakanje one antipatične Herte. Vse, kar je prav...

Meri (ni preverjeno)

Pa kdo forsira to Roševo? Včasih smo proslavljali izgradnjo nove tovarne, kjer bo delalo 2000 ljudi ... Danes pa je proslava, ko kuharca računa za krožnik pol delavske plače ...

Starejše novice