Imamo že drsališče, smrečice, le hiške, iz katerih bi dišalo po sladkem kuhanem vinu še manjkajo. A tudi letos na Ptuju zanje ne bomo prikrajšani.

Ptuj se je na veseli december pričel pripravljati že 19. oktobra, ko so začeli izobešati lučke. Malo kasneje, v ponedeljek, 8. novembra, so na ptujski Mestni trg pripeljali smrečico velikanko, ki se že kiti na najboljši lokaciji.

Od takrat se na Ptuju skriva že več smrečic. Ste že uspeli najti vse? 

Le še nekaj dni in Ptuj bo čarobno zasijal

Tudi letos na Ptuju ne bomo prikrajšani za prižig lučk. Te bo občina prižgala v ponedeljek, 6. decembra, a se zaradi epidemioloških razmer na ta posebni večer ne bomo družili. 

Ura sicer ostaja skrivnost, vemo le, da se bodo tisočere lučke prižgale, ko nad mesto pade tema. Te so letos nove in jih je še več kot lani. 

Letošnja novost je smrečica na Vinarskem trgu, ki so ji dodali jelenčka. Svetleče živali so prestavili na različna mesta po Ptuju, vse pa boste našli le ob sprehodu skozi mesto. 

Občina pa je letos kupila tudi novo razsvetljavo na stavbah. Stare lučke so bile že dotrajane, nove bodo tako še bolj razsvetlile mesto. 

Občina je letos za nabavo in postavitev lučk odštela 35 tisoč evrov. Nekoliko bodo prihranili, saj spremljevalnega programa letos ne sme biti. 

Hiške, iz katerih bo dišalo, že stojijo

Stojijo pa tudi že hiške. Te bodo ponudniki lahko uporabljali za ponujanje prigrizkov, sladkega vina in izdelkov. 

Na vstopu in izstopu iz prostora, kjer bodo hiške, bodo preverjali pogoj PCT. Hiške bodo zaradi ukrepov ograjene. 

»Veselja v tem decembru ne bo zmanjkalo in prav je tako. Mislim, da si v teh dveh letih pretresov to tudi zaslužimo,« dodaja županja Nuška Gajšek

Ponudniki bodo prisotni vsaj med 16. in 20. uro. 

Starejše novice