Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Bo Ptuj sledil vzoru župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je dosegel odprtje sejemskih hišic?

Nedavno je vlada zaradi epidemiološke situacije prepovedala strežbo hrane in pijače na prazničnih stojnicah. A to ljubljanskega župana Zorana Jankovića ni ustavilo. Pričel je z iskanjem rešitev. 

Danes je tako razkril, da bodo hišice na Pogačarjevem trgu v prestolnici vseeno odprte. 

To je dosegel, ker je našel luknjo v odloku. Pravi, da dejavnost hišic ni gostinska, ampak tržniška. 

»Ukrep, ki je povzročil, da smo morali v soboto gostincem na Pogačarjevem trgu reči, naj stojnice zaprejo, se nam zdi nerazumljiv in nesprejemljiv. Zato smo se odločili, da tem gostincem, ki prodajajo na Pogačarjevem trgu, omogočimo prodajo, kajti ne gre za sejemsko, temveč tržniško prodajo,« je danes, 8. decembra, povedal direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Andrej Orač.

Ptujska občina bo počakala na odziv vlade 

O tem, ali se bo Ptuj zgledoval po Ljubljani, smo povprašali na ptujski občini. Odgovorili so, da na Ptuju ni organiziran sejem, ampak so povabili ponudnike in jih pozvali k oddaji vloge za uporabo javne površine, na kateri stojijo hiške namesto stojnic. 

Ta prostor je ločen z ograjo, saj ob vstopu k hiškam preverjajo pogoj PCT. Ponudniki na tem mestu ponujajo domače izdelke, unikatne izdelke, darilca. Po kuhanem vinu tako ne diši. 

Občina pri tem dodaja, da sledijo vladnemu odloku, saj ne želijo izpostavljati gostincev morebitnim kaznim. A možnost na Ptuju puščajo odprto. 

»Bomo pa počakali na odziv vlade,« je bil odgovor Mestne občine Ptuj, kar nakazuje, da se lahko zadeve na ptujski tržnici še spremenijo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice