Foto: Osnovna šola Olge Meglič, Facebook
Slovenske šole in vrtci so se ponovno priključili projektu, ki jh uči dobrih navad glede odmetavanja hrane. Prav ptujska šola se je uvrstila posebno visoko.

Hrana ni za tjavendan je projekt, pri katerem slovenske šole in vrtci sodelujejo že dlje časa. Projekt Ekošole in Lidla Slovenija osvešča mlade o problematiki zavržene hrane. 

Letos so združili kar 4304 otrok in 189 mentorjev iz 110 izobraževalnih ustanov iz cele Slovenije. Od tega je bilo devetnajst sodelujočih ustanov iz Podravja. Šole in vrtci so skozi različne aktivnosti zmanjšali količino zavržene hrane za 42 ali celo 95 odstotkov. 

Ustanove so zmanjšale količino zavržene hrane, med najboljšimi v državi Osnovna šola Olge Meglič 

Projekt tako spodbuja razmislek glede hrane in ponuja orodja za reševanje te težave v njihovem okolju. Te nove navade pa bodo ohranili tudi po koncu projekta in tako trajnostno vplivali na svojo šolo, dom in na splošno okolje v katerem živijo. 

V svoji starostni skupini je Osnovna šola Olge Meglič dosegla odlično tretje mesto.

V okviru projekta pa vsako leto poteka tudi natečaj Reciklirana kuharija, ki otroke spodbuja k ustvarjanju okusnih in preprostih receptov iz ostankov hrane, ki bi drugače pristali v smeteh. 

Tako so tudi otroci ptujske Olgice prispevali svoj recept za štruklje. 

Napisali so tudi odličen recept, ki je pristal v knjižici Reciklirana kuharija. Domiselne štruklje so poimenovali kar reciklirani štruklji. 

Vir: Knjižica Reciklirana kuharija
Vir: Knjižica Reciklirana kuharija

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice