Foto: Žan Osim
Lent je odprt za obiskovalce, ni pa še končan. Na hitro je videti, da deli, kjer naj bi bila tako imenovana mestna plaža, še niso dokončani.

Obiskovalcev in sprehajalcev je veliko, vidi se, da so ga ljudje sprejeli za svojega. Postavili so tudi postaji M-bajka na obeh koncih Lenta.

Kar se pa tiče zelenja, pa Lent krasi kar nekaj dreves. Nekaj ohranjenih, nekaj na novo posajenih. Župan Maribora Saša Arsenovič je dejal, da bodo nabrežje poskušali narediti še bolj zeleno kot predvideno.

Videti pa je, da deli, kjer naj bi bila tako imenovana mestna plaža, še niso dokončani. 

Vprašanje je torej, ali so bili načrtovani in le neizvedeni ali pa je morda za tem kaj drugega? Kdaj torej Mestna občina Maribor načrtuje popoln zaključek obnove Lenta?

Sofinancirana obnova Lenta izvedena v celoti

Na občini razlagajo, da je faza projekta, ki je bila pripravljena za sofinanciranje, izvedena v celoti. 

Projektantsko se je reševalo širše območje, ki se v tej fazi še ne bo izvedlo in ni predmet podpisane pogodbe z izvajalcem del.

»Naslednje faze se bodo predvidevale v skladu s sredstvi v proračunu. Gre za ureditev območja na Benetkah, okrog Vodnega stolpa ter izvedba stopnišč,« poudarjajo na občini.

Kaj bodo še uredili?

Je pa še letos predvideno, da se v okviru finančnih zmožnosti naredijo stopnišča v osrednjem delu Lenta, ki obsega območje skoraj do obstoječih stopnic ob Benetkah (v vmesnem delu ostaja zelena brežina) in Splavarsko brvjo

Na vzhodni strani na delu Usnjarske ulice ter na zahodnem delu nasproti kopališča Pristan pa v naslednjih letih, v okviru finančnih zmožnosti.

Župan pa je povedal, da ko bodo dorekli z arhitekti, pa naj bi objavili javni natečaj za izgradnjo prvih od treh še manjkajočih teras do reke, za kar imajo že zagotovljen denar v proračunu. 

Za ostala dva sklopa terasastih stopnic bo treba sredstva še zagotoviti, je pojasnil.

Starejše novice