Slika je simbolična (foto: Bobo).
Zaradi preobremenjenosti se Urška Klakočar Zupančič umika z mesta podpredsednice stranke.

Urška Klakočar Zupančič ostaja predsednica DZ, o tem danes na seji sveta Gibanja Svoboda sploh ni bilo govora, je po seji dejal prvak stranke Robert Golob. Se pa »zaradi preobremenjenosti« umika z mesta podpredsednice stranke. Golob je ocenil še, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade.

Na mesto podpredsednice Gibanja Svoboda so danes imenovali poslanko Saro Žibrat.

Na vprašanje o informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o tem, da je Golob Klakočar Zupančičevo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, je Golob dejal, da se včasih vpraša, kje mediji dobijo informacije. »Tudi o mojem odstopu jaz sem že dostikrat bral v medijih, ampak tega filma Janez Janša ne bo videl,« je dejal.

Po njegovih besedah je bilo sporočilo današnje seje sveta namreč jasno: »Ostajamo trdni in enotni, zato, ker vemo, zakaj smo tukaj, ker nismo zaradi sebe, ampak smo zato, da uresničujemo voljo volivk in volivcev in ne bomo dovolili, da bi kdorkoli kot posameznik rušil stranko, ki je v resnici odpeljala Janeza Janšo iz oblasti.«

Ob tem je Golob povedal tudi, da je svet brez glasu proti odločil, da poslanko Mojco Šetinc Pašek in bivšega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Klakočar Zupančičeve Roberta Pavšiča izključijo iz stranke. Šetinc Pašek in Pavšič za zdaj na vprašanja STA o njunih nadaljnjih korakih še nista odgovorila.

Na dodatna vprašanja o razlogih za izključitev omenjenih članov, je odgovoril, da se natančno ve, na kateri gol je treba streljati, ko začneš zabijati avtogole, pa v ekipi nimaš kaj več iskati«.

V zadnjem času so po Golobovih besedah v Gibanju Svoboda ugotovili, da je o stranki krožilo veliko zlonamernih dezinformacij. Deležni so jih bili tudi mediji, tudi glede pričakovanj od današnje seje sveta stranke. »Čudim se, kako je možno, da je medijska realnost tako daleč od dejanskega stanja, ne samo v Svobodi, ampak še kje drugje,« je dejal premier.

 

 

Razpravljali tudi o tem, da je čas za začetek razprav o rekonstrukciji vlade

V stranki so danes razpravljali tudi o tem, da je prišel čas za preverjanje uresničevanja koalicijskih zavez, pa tudi za začetek razprav o rekonstrukciji vlade. Na to temo se bo Golob po praznikih sestal s predsednico SD Tanjo Fajon in koordinatorico Levice Asto Vrečko.

Na dodatno vprašanje je odgovoril, da je pri rekonstrukciji vlade odprto vse, pri tem pa bo pomembno, ali so bili učinkoviti pri izpolnjevanju koalicijskih zavez, ki so jih dali volivcem.

Dopušča tudi možnost »radikalnega zmanjšanja števila ministrstev«. V zadnjem letu, še posebej ob poletnih ujmah, so namreč ugotovili, da medresorska usklajevanja med velikim številom ministrstev postanejo cokla za učinkovitost delovanja vlade. »Veliko število je vse, kar je večje od 12,« je pristavil.

Stranka je danes sicer začela tudi postopek evidentiranja kandidatov za evropske volitve. V stranki imajo ambiciozne cilje, zato na listo nameravajo vključiti najboljše kandidate, prav tako se zavedajo, pomembnosti evropskih volitev - ne le z vidika evropske agende, pač pa tudi z vidika preizkušanja zaupanja ljudi v stranko Gibanje Svoboda, je poudaril.

 

Komentarji (2)

strokovnjakzabicikle (ni preverjeno)

politično truplo bodo odpeljali biciklisti

Danijel (ni preverjeno)

Prav zasekirala se verjetno ne bo. Imela bo manj obveznosti, za neumnostipa pa še več časa.

Starejše novice