Na družbenih omrežjih se širijo informacije, da vlada razmišlja o uvedbi 24-urne policijske ure, ki naj bi začela veljati v soboto, dovoljevala pa naj bi samo nujne izhode.

Vse več uporabnikov družbenih omrežij deli informacijo, da naj bi to soboto od polnoči naprej začela veljati 24-urna policijska ura, policija pa naj bi bila o slednjem že obveščena. Sprememba naj bi se zgodila po naslednji seji vlade.

Vladni govorec Jelko Kacin je potrdil, da bo vlada v četrtek zvečer na Brdu pri Kranju govorila o protikoronskih ukrepih za naprej, a 24-urne policijske ure oziroma razširitve omejitve gibanja, kot že velja med 21. in 6. uro, naj med naborom dodatnih ukrepov ne bi bilo.

»Tega ukrepa v načrtu ukrepanja za drugi val ni,« je dejal Kacin in še pripomnil: »Res vam zatrdim, da svetovalna skupina, ki vsak dan zaseda, ni o tem razpravljala. Te opcije ni obravnavala in jo zato tudi ne bo predlagala.«

Spomnimo, da je vlada sicer med naborom v začetku oktobra predstavljenih ukrepov, predvidevala tudi 'omejitev izhodov z domov', kar dokazuje tudi takratni tvit premiera Janeza Janše.

Nekatere omejitve iz tretjega paketa ukrepov na rdečem seznamu, ki je - kot predstavljeno v začetku oktobra -zajemal omejitev gibanja med občinami, omejitev izhodov z domov, zaustavitev javnega potniškega prometa, zaprtje vrtcev, zaprtje državnih mej in zapiranje posameznih gospodarskih dejavnosti, so sicer že v veljavi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Kloks (nepreverjen)

Vse za zaščito droge.po Sloveniji se zakopavajo velike količine kokaina po večjih kmetijah gradbenih fiah.kamnolomih gozdarskih kočah.gozdnih poteh.cestnih podjetjih.avto servisih.pokopaliscih.cvetlicarnah.lekarnsh poštah.kdor bi rad obogatel naj vzame koko.tudi v nedostopnih gozdovih kočah na samem

Starejše novice