Ptujski mestni svetniki so podjetju Simbio podelili koncesijo za ravnanje z odpadki za naslednjih 20 let. Govorili so tudi možnosti plačljivih električnih polnilnic za avtomobile. Za nekaj razburjanja je poskrbela tematika poslovanja ptujskega gledališča.

Ptujski mestni svetniki so na marčevski seji soglašali s podelitvijo koncesije za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki celjski družbi Simbio.

»Pretehtali smo več možnosti in ta je tista, ki se nam je v tem trenutku zdela cenejša. Sicer smo prepuščeni trgu, kajti odločili smo se, da svoje odlagališče zapiramo in odvažamo smeti v druge občine,« je po seji povedal mestni svetnik Liste Ptuj je naš Alen Iljevec.

Po poročanju STA bodo o konkretnih cenah razpravljali v prihodnjih mesecih. A županja Nuška Gajšek poudarja, da so sprejeli enake pogoje kot ostale občine, ki imajo sklenjeno koncesijsko pogodbo s Simbiom. »To pomeni takšno ceno kot ostali,« je dejala.

Pri ureditvi mestne tržnice ni bilo nepravilnosti

Mestni svetniki so se nas seji seznanili so seznanili s poročilom nadzornega odbora občine o izvedbi nadzora projekta ureditve mestne tržnice, še poroča STA.

Gajškova pojasnjuje, da pri projektu ni bilo zaznanih napak. »Do podražitve je prišlo v prvi vrsti zaradi arheologije in nepredvidenih del. To je zdaj tudi potrdil nadzorni odbor, torej da je bilo pri tem vse v redu,« je povedala županja.

Govorili so tudi o parkiriščih

Uvedli so možnost plačljivih električnih polnilnic za avtomobile. Cena parkiranja je po besedah Gajškove »bolj ali manj simbolične narave«, saj želijo v prvi vrsti le onemogočiti zlorabe teh parkirnih mest za dolgotrajnejše parkiranje.

Parkirišči pri mestnem stadionu na Čučkovi ulici in železniški postaji na Osojnikovi cesti pa so izvzeli iz plačljivih parkirišč in bosta poslej namenjeni brezplačnemu parkiranju.

Upajo, da se bo s tem zmanjšalo število avtomobilov v mestnem jedru. 

Občina bo zagotovila 50 tisoč evrov pomoči poslovnim subjektom

Mestni svetniki so sprejeli bil pravilnik o dodeljevanju denarne pomoči poslovnim subjektom na območju Mestne občine Ptuj za blaženje posledic epidemije covida-19.

Občina bo v ta namen zagotovila 50 tisoč evrov, kar je enak znesek kot lani.

»Zavedamo se, da bomo čisto vsako delovno mesto, ki se bo ukinilo na račun epidemije, težko vzpostavili nazaj. Vse skupaj nas je že malo strah, kaj bo prinesla jesen,« je še dodala županja.

Ugotovljene pomanjkljivosti in nepravilnosti pri poslovanju gledališča še naprej razburjajo

Ob koncu seje je mestni svetnik DeSUS Milan Klemenc še predstavil predlog za razrešitev nadzornega odbora občine, ker naj bi v primeru domnevnih nepravilnosti v poslovanju Mestnega gledališča Ptuj deloval netransparentno. 

O tej tematiki naj bi razpravljali na eni od prihodnjih sej.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice