Vir: Nepremicnine.net
Epidemija v brezno s seboj vleče vedno več in več manjših obrtnikov in podjetnikov. Tako smo bili priča zaprtju mnogih trgovin, avtohiš in lokalov. Opazili smo, da se na Ptuju prodaja več lokalov, ki so do nedavnega še delovali.

Gostinci imajo za sabo že precej dolg domači stalež, saj zaenkrat v Podravju niso odprte še niti terase. 

Nedavno je tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pozvala vlado k odprtju vseh storitev, saj so nekatere zaprte že več mesecev. Gostinci so takrat izrazili željo, da bi jim dovolili vsaj strežbo na terasah ali vrtovih lokalov. 

Velika odprodaja gostinskih lokalov 

Ali lahko koronakrizi pripišemo prodajo precejšnjega števila gostinskih lokalov, ni jasno. Smo pa zbrali nekaj nepremičninskih oglasov prodaje lokalov z dolgo tradicijo na Ptujskem.

Tako je recimo naprodaj poslovni prostor v Kidričevem. Gre za novejšo gostilno s teraso na prometnem križišču. Cena hiše je 99.000 evrov. Z oglasom upravlja družba Dividenda, ki pa zaenkrat ne razkriva točnega naziva gostilne, ki je v prodaji. 

Do oglasa lahko dostopate na tej povezavi

V strogem mestnem jedru se prodaja tudi gostinski lokal lociran na Ulici Viktorina Ptujskega. Lokal je sestavljen iz glavnega prostora, razdeljen je na lože z mizami in točilni pult ter večjo pisarno in skladišče. Do oglasa lahko dostopate na obarvani povezavi.

Lastniki ga prodajajo za 78.000 evrov

Alibi bar bo obratoval še naprej

Naprodaj je tudi znan ptujski lokal v objektu Mlekarna na Čučkovi ulici. Gre za Alibi bar, sicer priljubljena lokacija ljubiteljev biljarda. Lokar meri kar 224,2 kvadratnih metrov uporabne površine, pred lokalom pa se nahaja tudi terasa. Do oglasa lahko dostopate na obarvani povezavi.

Cena lokala je 219.000 evrov

Lastnica lokala po objavi tega članka opozarja, da koronakriza ni vplivala na odločitev o morebitnih prodaji lokala in da bo slednji še naprej obratoval kot doslej.  

Med nepremičninskimi oglasi se je znašla tudi znana ptujska picerija, a je lastnik za Ptujinfo pojasnil, da gre za napako. Tako bo oglas kmalu tudi odstranjen iz nepremičninske strani, je zatrdil.

Tudi Gostilna pri Pošti, sicer na odlični lokaciji Ulice heroja Lacka v središču Ptuja, je naprodaj. 

Gostilna je znana po svojih odličnih malicah in udejstvovanju v kulturnem življenju Ptuja. Gostilna je iz dveh sob, kjer lahko postrežejo skorajda sto gostov. 

Gostinski lokal je bil nazadnje obnovljen leta 2019, ko so obnovili tudi talne obloge, nabavili novo pohištvo, klimatizirali, nabavili novo peč, nova svetila ... Do oglasa lahko dostopate na obarvani povezavi.

Lastniki gostilno prodajajo za 270.000 evrov

Maraton bar, v središču Ptuja, prav tako zapira svoja vrata. Je manjši gostinski lokal s teraso, prodajajo pa ga z opremo. Lokal meri 81 kvadratnih metrov. Do oglasa lahko dostopate na obarvani povezavi. 

Cena lokala je 99.000 evrov

Prav tako pa se poslavlja okrepčevalnica s prenočišči, njihov penzion se je namreč znašel na prodajni nepremičninski strani. 

Lokal je znan predvsem po svoji atraktivni lokaciji ob vodi. Lastniki lokal prodajajo z opremo in drobnim inventarjem za 435.000 evrov

Do oglasa lahko dostopate na obarvani povezavi.

Na najstarejši ulici na Ptuju, Prešernovi ulici, se nahaja vsem znan bar Sima

Znan je predvsem po svoji zanimivi notranjosti, ki je dolga leta ostajala nespremenjena, gostilna pa je tako ohranjala svojo tradicijo.

Iz terase se je pa ob kavi razprl lep pogled na gledališče in zvonik. Do oglasa lahko dostopate na obarvani povezavi.

Lastniki lokal prodajajo za 138.000 evrov

Govorice o zaprtju Tete Fride 

Pojavile pa so se tudi govorice o zaprtju ptujske Tete Fride. Priljubljena sladka destinacija se sicer ne zapira, a so odprti na novega franšizojemalca. 

»Smo odprti za novega franšizojemalca, ki bi z nami s strastjo delil zgodbo Tete Fride na najlepši lokaciji na Ptuju in zagotavljal uporabniško izkušnjo na najvišji ravni, kot so je vajeni obiskovalci Tete Fride po vsej Sloveniji,« so za Ptujinfo povedali na Teti Fridi.

Komentarji (1)

Mičan (ni preverjeno)

Sima bar se ne prodaja zaradi korone !!

Starejše novice