Po končanem drugem razpisu je znano, kdo bo organiziral ptujsko Kurentovanje med letoma 2022 in 2024: to je Radio Tednik Ptuj.

Zavod za turizem Ptuj je že od začetka letošnjega poletja iskal izvajalca za projekt Kurentovanje 2022, 2023 in 2024 – Karnevalska dvorana.

Prvemu razpisu, ki je bil neuspešen - nanj se namreč ni prijavil nihče - je sledil drugi, na katerega se je prijavil le en izvajalec.

Izvajalec je bil tudi izbran, saj je izpolnjeval potrebne pogoje poziva; temeljna izmed teh sta, da mora biti Karnevalska dvorana locirana na območju Mestne občine Ptuj v radiju največ tri kilometre iz neposrednega središča starega mestnega jedra ter mora imeti minimalno kapaciteto za sprejem 2600 ljudi. 

Naslednja tri Kurentovanja bo organiziral Radio Tednik Ptuj

Izvajalec Kurentovanja v letih 2022, 2023 in 2024 bo družba Radio Tednik Ptuj d.o.o. s partnerji Media 24, posredovanje in storitve, d.o.o. in Arena Events d.o.o.

Organizacija Kurentovanja zajema najem ali postavitev karnevalske dvorane in organizacijo, izvedbo gostinske ponudbe in zabavno glasbenega programa v Karnevalski dvorani.

Mamljivo triletno sodelovanje

Zavod za turizem Ptuj je po spodletelem prvem razpisu sklepal, da so vzrok za pomanjkanje zanimanja nepredvidljive epidemiološke razmere.

Drugi javni poziv zato predvideva organizacijo Kurentovanja za naslednja tri leta, od leta 2022 do 2024.

Na Zavodu za turizem menijo, da je obljuba triletnega sodelovanja napravila razpis bolj privlačen za morebitne kandidate. 

Bo Kurentovanje lahko »predkoronsko«?

Seveda pa način izvedbe samega Kurentovanja kljub izbranemu izvajalcu ostaja v zraku, česar se zavedajo tudi na Zavodu:

»Vsekakor si želimo, da bi lahko obiskovalcem ponudili priložnost za sproščene zabave v maskah, kot smo je bili vajeni v preteklih letih, a bo vse odvisno od epidemioloških razmer in ukrepov.« 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice