Po prvih informacijah naj bi neznanec na Ptuju poškodoval avtomobil, za katerega je domneval, da je v lasti ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec. Policijska uprava Maribor ta predvidevanja zanika.

Prizor, na katerega je zjutraj pred službo na domačem dvorišču naletel sosed ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki opravlja tekoče posle, Alekdandre Pivec, ga je pustil odprtih ust.

»Najprej sem pomislil, da so mi hoteli avto ukrasti. Poklical sem policijo, po prihodu policije se je zgodila ugotovitev, da je avto poln bencina in je bila za šipo zataknjena neka trta,« nam je zaupal sosed ministrice, lastnik oškodovanega avtomobila.

Rastlina, ki sicer zgolj spominja na odsekano vinsko trto, je bila skupaj s kolom zataknjeva za voznikovimi vrati.

Gre za sporočilo ministrici, ki prihaja iz znane vinogradniške družine?

»Glede na to, da je dejansko hiša ob hiše, da so precej podobna parkirišča, tudi avta podobnega tipa, so pomislili na to, najbrž gre za neke mere previdnost glede na pretekle grožnje, da bi to zgodbo mogoče lahko povezali,« se je kmalu po napadu na sosedov avtomobil odzvala ministrica Aleksandra Pivec.

Možje v modrem sicer zatrjujejo, da dejanje ni povezano s kmetijsko ministrico, ki je s strani policije varovana od začetka meseca, ko so ji grozili s smrtjo, če bi se odločila za sodelovanje v koaliciji Janeza Janše. Drugi sosedje ministrice primera ne želijo komentirati, 53-letni oškodovanec, pa se ne počuti ogroženega.

»Nisem se ustrašil, ker mi je bilo smešno, nimam nobenih nasprotnikov, da bi mi nekdo na tak način škodil. Če bi mi mislil škoditi, bi avto verjetno zagorel. Ne vidim razloga, da bi to bilo meni namenjeno, takšnega mnenja so tudi bili policisti, ker ta trta ponazarja nekaj,« dodaja oškodovanec.

Dogajanje je Pivčeva označila za neprimerno, četudi ni želela komentirati, ali jo je strah: »V duhu vsega političnega dogajanja mislim, da smo presegli vse meje še sprejemljivega in da slovenski javnosti dajemo sporočilo, da se v politiki resnično ne znamo več dogovarjati, pogovarjati in iskati skupnih vsebin, ampak gremo na nivo groženj, osebnega zastrahovanja.« 

Predsednica stranske DeSUS še zagotavlja, da tovrstne poteze - pa če so bile namenjene njej ali ne - ne njene odločitve ne bodo vplivale.

»Ne gre samo za to, da smo na nek način ogroženi, ali pa ne vem, se neugodno počutimo politiki, gre za to, kakšno sporočilo dajemo v javnost in če se v tem trenutku nadejamo predčasnih volitev ali recimo politična slika kaže na to, da bi naj bile predčasne volitve, kaj se bo vse v tem obdobju dogajajo,« še komentira Pivčeva.

Po besedah policije je sicer na avtomobilu nastala materialna škoda v višini tisoč evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice