Utrinek Martinovanja na Ptuju leta 2019 (foto: Langerholc).
Še malo in martinovanje se bo vrnilo na Ptuj. Kdo nas bo zabaval letos?

Martinovanje, največji praznik vina, je v mestu z najstarejšo slovensko vinsko kletjo vedno posebno doživetje. Kdo nas bo zabaval letos? Preverite. 

V sklopu največjega praznika vina se tudi letos na Ptuju pripravlja bogato dogajanje. 

Vrhunec bo nedvomno sobotna javna brezplačna prireditev Martinovanje 2023 pod organizacijskim okriljem Zavoda za turizem Ptuj in Mestne občine Ptuj, ob sodelovanju z lokalnimi vinarji in gostinci.

Celo soboto vinsko obarvan kulturni program

Martinovanje bo potekalo 11. novembra na mestni tržnici. Celo soboto bodo obiskovalci lahko uživali v vinsko obarvanem kulturnem programu s pričetkom ob 10.30. 

Dogajanje bo vključevalo slavnostno otvoritev martinovanja z županjo Mestne občine Ptuj Nuško Gajšek, Martinovo vinsko tržnico, Martinov repete kotiček, vinske vinogradniške igre in inavguracijo novega princa karnevala, že 19. zapovrstjo.

Najmlajši obiskovalci martinovanja bodo lahko z bratoma Malek izdelali klopotec in se igrali igre kot nekoč. Zabavali se bodo ob kamenčkanju, preskakovanju vrvi, fuclanju in še mnogih drugih skoraj pozabljenih igrah.

Prihajajo Orleki! 

Popoldne bodo sledili nastopi Glasbene šole Karola Pahorja in skupine Limale. Nato sledi glasbeni martinov vrhunec. 

Martinova zabava bo postregla z Ginom & bandom in Orleki! 

Sodelovanje med Zavodom za turizem Ptuj in Orleki se je ob podpori Ptujske kleti spletlo v letošnjem poletju, ko se je glasbena skupina odločila za novo upodobitev ponarodele pesmi Vinska trta, ki jo je leta 1833 spisal Anton Martin Slomšek.

Kaj se bo še dogajalo? 

Menite, da naše mesto dobro poznate? Zagotovo se lahko prav vsak od nas nauči česa novega. Zgodbe o vinu, turistično vodenje bo potekalo 10. novembra, ob 16.00, izpred TIC Ptuj. 

Ste bolj športnega duha? Jesenska Pot na Mestni Vrh bo potekala 5. novembra, s startom pod Ptujskim gradom. 

Celoten program dogajanja najdete na spletni strani Mestne občine Ptuj. 

Nekaj za pod zob, nekaj za po grlu 

Dominikanski samostan bo gostil kuharske mojstre iz Štajerske hiše kulinarike. Martinova pojedina, kot je vaše brbončice še niso poskusile. Ko se starodavna tradicija preplete s svežino 'slow fooda'. Se vam že cedijo sline? Pridite 11. novembra. 

Mestni Vrh, ptujski vinorodni griči in pogovor z Lucijo Kramer, ptujsko vinsko kraljico. Društvo vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice organizira degustacijo novih svežih vin in lepet z Lucijo Kramer. A ne le to. Ste že kdaj občudovali razglede s Stare preše na Mestnem Vrhu? 

Ne le za brbončice, brunch v Primusu bo prava poslastica tudi za oči! Že poznate 'show cooking'? Kuhanje pred vašimi očmi, bogat izbor jedi. Pridite pogledat 12. novembra, v Restavraciji Grand Hotela Primus. 

Komentarji (4)

ne že spet (ni preverjeno)

bedarija

Heh (ni preverjeno)

Dvomim, da je katera tako zelo potrebna.

In reply to by fdx4297yxwqm043sa5

Pederčina (ni preverjeno)

Ka pa te za pederčine??? Jaz bi ga namaka.

In reply to by fdx4297yxwqm043sa5

jan.ban (ni preverjeno)

bolje da ovi stari strici vlečejo mrliški voz
nego ovo sranje

Starejše novice