Vir: Zavod PIP
V soboto je na Mestni tržnici Ptuj potekal dogodek, katerega namen je bil informiranje lokalnega prebivalstva o učinkih evropske kohezijske politike v regiji. Obiskovalci so si med drugim ogledali Ptuj med vožnjo s kolesom.

Zavod PIP je v sklopu Informacijske točke Europe Direct Podravje in v sodelovanju s CET Platfomo priredil dogodek EU&PTUJ s kolesom.

Na dogodku so si gostje ogledali Ptuj s kolesi. Na poti so spoznali točke, financirane iz različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike. Začetek je bil na Mestnem trgu, kjer so si izposodili mestna kolesa 'Pecikl' in se po Murkovi in Prešernovi odpeljali na prvo točko – Dominikanski samostan. Od tam so odpeljali v smeri starega mestnega pokopališča, ki je danes Park spominov. Sledil je vzpon na Ptujski grad, vožnja pa se je zaključila na Mestni tržnici Ptuj. 

Udeleženci so preverili, kako se v praksi obnese projekt Pecikl in ugotovili, da dobro služi za hitre premike po mestu.

Vir: Zavod PIP

Istočasno je na Mestni tržnici potekala delavnica Od lanu do platna, kjer so udeleženci spoznali spretnosti preje lanu. Prav tako so se na tržnici predstavili podjetniki in organizacije, ki so s pomočjo različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike prispeli do zgodb uspeha.

Glavni namen dogodka je bil informiranje lokalnega prebivalstva o učinkih evropske kohezijske politike v regiji, ki je glavna naložbena politika Evropske unije. Namenjena je vsem regijam in mestom v Evropski uniji za podporo ustvarjanja delovnih mest, poslovne konkurenčnosti, gospodarske rasti, trajnostnega razvoja in izboljšanja kakovosti življenja državljanov. 

Vir: Zavod PIP

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice