Destinaciji Ravno polje so se pridružile še tri občine.

Ena najmlajših turističnih destinacij v Sloveniji Visit Ravno polje nadaljuje povezovanje občin in lokalnih ponudnikov na Dravskem polju. Občinam Kidričevo, Starše in Miklavž so se zdaj pridružile še Hajdina, Rače - Fram in Videm.

Ponudba bo še bogatejša, saj povezuje več kot 80 ponudnikov, območje pa se vse bolj pozicionira kot butična destinacija.

Omenjeno območje je kot organizirana destinacija na turistični trg vstopilo v začetku leta 2019 in po besedah koordinatorke Sonje Breznik že kaže prve rezultate vztrajnega dela in pozitivne učinke povezovanja. Kot je dodala, prednosti povezovanja zaznavajo tudi župani sodelujočih in okoliških občin, ki vidijo prihodnost turizma prav v povezovanju.

Mikro destinacija med dvema regijskima središčema

Z letošnjim junijem se je 44 lokalnim ponudnikom iz Kidričevega, Starš in Miklavža pridružilo še 40 ponudnikov iz Hajdine, Rač - Frama in Vidma.

S tem so celotno Dravsko polje povezali v mikro destinacijo, ki si na eni strani podaja roko s Halozami, na drugi pa s Pohorjem, in leži med dvema regijskima središčema, Mariborom in Ptujem.

»Pridružitev treh dodatnih občin bo še dodatno obogatila ponudbo in ponudila obiskovalcem nova doživetja ter dodatne nastanitvene zmogljivosti,« je dodala Breznikova.

Skupaj zdaj premorejo že 350 ležišč, ponujajo vinska in kulinarična doživetja, bogato kulturno dediščino, obiskovalcem so na voljo turistične kmetije, adrenalinska doživetja, šport in rekreacija in uživanje v naravi, pa tudi petzvezdična doživetja, kot so vinska degustacija v letalu, vožnja z novodobno kočijo 21. stoletja, zlatokopstvo in podobno.

S pridružitvijo novih občin bodo pisali tudi dodatne nove zgodbe, kot je tista o Parzivalu, kralju svetega grala, o tem, kje je bil skuhan prvi pohorski pisker, o rimskih bogovih, ki so živeli v Mitrejih, ter o domačijah iz 19. stoletja, kjer še vedno hranijo razstavo pražnjih in delovnih oblačil preteklosti ter obujajo življenje nekoč.

Destinacija je sicer letos pri Slovenski turistični organizaciji pridobila certifikat Green and safe, saj želi turistom ponuditi varen oddih.

»Zelo smo veseli pridružitve novih občin, saj verjamemo, da je v povezovanju moč, kar še posebej velja za turizem. Tako lahko gostom ponudimo še več in jih tudi lažje prepričamo, da ostanejo pri nas več dni,« je še dodala Breznikova potem, ko so podelili priznanja in izkaznic turističnim vodnikom omenjene destinacije.

Starejše novice