Slika je simbolična.
Trije mladeniči so iz gostinskega lokala pobegnili, ne da bi plačali račun. Na družbenih omrežjih se je odzval gostinec.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis enega izmed celjskih gostincev, ki je prejšnjo sredo doživel neprijetno izkušnjo s mlajšimi fanti. Ti so jedli, ko pa je prišel račun, pa pobegnili. 

»Ko so videli, da je za njimi pohitela naša natakarica, so zavili kar v nasprotno smer in zapeljali čez rdečo luč na dvopasovno cesto tukaj na Mariborski ... a prepočasi, da bi spregledala registrsko,« so zapisali na Facebook strani celjske picerije PizzaBurger Point Bar.

Dodali so, da so se le tri minute po dogodku k njim na malico pripeljali policisti. Prijave jim niso podali, so jim pa povedali za nevarno in objestno vožnji mladeničev. Zato so si policisti podatke zabeležili. 

»Že cel dan se sprašujemo, ali je cela situacija smešna ali žalostna? In kako naj pridemo do očeta, ki kupi svojemu sinu takšen avto, da bi mu svetovali, da bi dal sinu še za kakšno malico,« so še zapisali.

Objava obrodila sadove, eden izmed mladeničev se je vrnil

Le dan kasneje so objavili nov zapis, v katerem so sporočili, da je eden izmed mladeničev prišel nazaj in se opravičil. 

»Pojasnil je svojo nepričakovano vpletenost, se nam predstavil z imenom in priimkom, nam potrdil, kdo je bil z njim,« so zapisali. Kot je dejal, za neplačilo računa ni vedel do trenutka, ko so začeli bežati. Dodal je, da so ga na večerjo povabili, hrano pa naj bi plačal voznik.

»In res je delovalo, da se sramuje nastale situacije in da mu je resnično zelo žal,« so še pri omenjeni piceriji. 

Lastniki picerije so pohvalili fantovo dejanje: »Takšna dejanja so vsekakor velika dejanja. Mogoče se spametuje še kdo od drugih dveh.«

Upajo, da so z zapisom, s katerim so izpostavili situacijo, naredili kaj dobrega za družbo in vsaj še komu dali vedeti, da se danes takšnih nizkotnih dejanj ne splača početi.

Starejše novice