Slika je simbolična.
Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja na močan veter, ki je danes zajel celoten vzhodni del Slovenije.

Za vzhodni del Slovenije je izdan oranžni alarm za veter. To pomeni, da morate biti pripravljeni na veter, ki lahko dosega od 70 do 85 kilometrov na uro.

Tak veter je naše kraje zajel že sinoči, pihalo bo še vse do približno 14. ure. V popoldanskih urah bo moč vetra nekoliko pojenjala, pihalo bo z močjo od 50 do 70 kilometrov na uro, napovedujejo državni meteorologi.

Bodite previdni!

Tako močan veter že lahko lomi veje, podira drevesa, odnaša kritino s streh. Ovira lahko cestni promet in otežuje gibanje. 

Vrata in okna zaprite, pri gibanju pa se izognite nevarnim mestom. Prav tako bodite previdni v prometu. 

O nevšečnostih poročajo že iz več koncev

Na Lovski cesti v Benediktu so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Benedikt danes zjutraj, ob 8.09, odstranili drevo, ki ga je močan veter podrl preko ceste.

O vetrolomu poročajo tudi iz Zreč. Ob 7.43 je v naselju Križevec v občini Zreče močan veter delno razkril streho stanovanjskega objekta. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Stranice in Zreče so odkriti del strehe pokrili s folijo.

V kraju Dobrovlje v občini Zreče, je danes zjutraj, ob 6.20, podrto drevo oviralo promet. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zreče so drevo odstranili.

Starejše novice