Marko Skok je na družbenem omrežju Facebook delil presunljiv zapis, ki bo marsikomu dal misliti.

»Kaj res nimate stika z nobenim zdravnikom? Verjetno ne, ker vsi delajo kot zmešani.« Tako je zapis na družbenem omrežju Facebook delil Marko Skok, ki želi Slovencem naslikati vsakdan zdravnika v času epidemije koronavirusa.

»Moja mama, splošna zdravnica, je prerazporejena. Več kot 2.000 njenih pacientov ne more do nje, ker cele dneve odgovarja na telefone in maile o koronavirusu. Predstavljajte si, da ne morete do svojega zdravnika. Njeni pacienti so starejši, torej si predstavljajte, da do svojega zdravnika ne morejo vaši starši ali stari starši. Seveda lahko grejo k drugemu, če je nuja. Ampak ljudje zelo radi menjamo zdravnika, ne?« navaja in nadaljuje:

»Znanec zdravnik se je zadeve lotil bolj preprosto. Medtem ko dela, je svojim malim otrokom razložil, da gre na dopust. Mislite, da bo šel nazaj domov, dokler vse to ne bo gotovo?«

Marko opozarja, da se medtem Slovenci »prepiramo glede neumnosti«: »Ukrepi, ki preprečujejo stike in s tem prenos virusa, so dobri. Nehajte že razmišljati, kako se boste izognili izjemam.«

»Sem čustven? Absolutno. Vi ne bi bili? Paničarim? Mislim, da ne. Enačba je preprosta. Več stikov = več prenosov virusa = več hospitalizacij = večje pomanjkanje medicinskega osebja in opreme = manj možnosti za obravnavo drugih zdravstvenih stanj = več bolnikov na intenzivni negi = več smrti = večji napor za medicinsko osebje in zdravstveni sistem. In to je samo zdravstvo. Razumite. Nepotrebni stiki bodo vse samo podaljšali. Dlje bo trajalo, v večjih težavah bo evropsko gospodarstvo, katerega majhen delček je Slovenija,« je jasen.

Celote zapis lahko preberete tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice