Vir: družbeno omrežje Instagram, profil Pohorje.info
Napad mariborskega župana Saše Arsenoviča na mladoletnika še vedno odmeva in deli javnost. Zdaj sta se na dogodek odzvala tudi bivša mariborska župana.

Na nedeljski napad mariborskega župana na mladoletnega otroka sta se odzvala tudi nekdanja mariborska župana Andrej Fištravec in Franc Kangler.

Oba menita, da je bilo njegovo dejanje nedopustno.

»Mislim, da ne gre za incident, to je na nek način obnašanje našega župana, ker ne gre samo za ta primer, ampak gre za več primerov. To je popolnoma nesprejemljiv način obnašanja,« je dejal Fištravec.

Enakega mnenja pa je tudi Franc Kangler, ki poudarja, da za takšno dejanje ni opravičila.

»Gre za njegovo kulturo, mislim, da je to njegova osebna stvar, kakšne so bile okoliščine incidenta. Ni nikakršnega opravičila na tem mestu,« je povedal Kangler.

Kaj pa o nasilnem dejanju Arsenoviča menijo mimoidoči, smo povprašali tudi na mariborskih ulicah.

Kaj o dejanju menijo mimoidoči? »Jaz bi isto reagiral, niti focno ga ni«

Eden izmed mimoidočih nam je povedal, da bo sam reagiral isto.

»Jaz bi isto reagiral, če bi tam tri videl, bilo kdo, če bi bili stari ali pa mladi, bi rekel 'kaj to delate'. Saj pa drugega ni, kot samo umiril jih je. Ni nobenega focno al pa kaj - niti focno ga ni,« je dejal in dodal, da župan po njegovem mnenju ne bi smel odstopiti.

Tudi druga mimoidoča je izpostavila, da so mladi nemogoči. »Ga ne obsojam, ker je danes mladina nemogoča. Kjerkoli greš je nekaj uničenega. Župana ne obsojam, prav je, da ga je opozoril,« je povedala.

Žal pa je tudi mimoidoči Ireni, ki meni, da je Arsenovič navsezadnje kar v redu župan in naj ne bi odstopil zaradi incidenta.

Na drugi strani, pa pravi še en mimoidoči, dejanje mariborskega župana zanj ni normalno. Z njim pa se je strinjal tudi še en sprehajalec, ki je dejal:

»Glede na to, kar trdi župan, da ga je prijel samo za roko, to po mojem tudi ni dopustno, ker fizično se človeka ne smeš dotikat kar tako. Če pa je to, kar se vidi na posnetkih, tudi, da se je dejansko lotil tudi vratu tega dečka, potem pa je to absolutno nesprejemljivo. Jaz mislim pa, da v tem primeru dejansko več tak človek ne bi smel biti župan.«

Arsenovič: »Takšnih otrok si ta družba niti ne želi«

Mariborski župan zaradi incidenta ne namerava odstopiti, kot je povedal včeraj, pa se čudi, kam gre naša družba, kjer mladi uničujejo tujo lastnino in se neprimerno obnašajo celo do njega kot župana.

»Ko ga na to opozoriš, pa si deležen še žaljivke, jaz mislim, da tudi takšnih otrok si ta družba niti ne želi, niti zasluži,« je še povedal Arsenovič.

Na njegovo izjavo pa sta nekdanja mariborska župana še najmanj presenečena. 

Fištravec pravi: »O tem, da se vsak, ki ima pet minut časa, zgraža nad mladimi, je pa sicer zelo pogost pojav, ampak popolnoma neupravičen.«

Kangler pa dodaja: »Ta njegova izjava je mogoče zelo nerodna in smešna, je pa zelo resna in zaskrbljujoča.«

To, kaj se je pravzaprav dogajalo na praznično nedeljo, kdo ima prav in kdo ne, pa bo pokazala policijska preiskava. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice