Utrinek lanskih Rimskih iger (foto: Žan Osim).
Rimljani in barbari bodo ponovno zasedli naše mesto. Kdaj in kje jih boste lahko srečali?

Le še čisto malo nas loči od rimskega spektakla, ki vsako leto zasede naše mesto. Ptuj bodo spet zasegli Rimljani. Z bleščečimi oklepi se odpravljajo v rimski tabor na Štuke, a našli jih bomo lahko tudi v mestu. 

Na Ptuju se spet razvnema vojna. Rimljani so si nabrusili meče, nadeli oklepe. Spremljajo jih lepe vestalke, celo gladiatorji, pa rimska visoka družba. A za vogalom jih čaka prva nevarnost - le kdaj bodo barbari udarili? 

Rimske igre se vračajo! 

Rimske igre bodo letos potekale med 17. in 20. avgustom, je danes razkril Andrej Klasinc, predsednik Poetovio LXIC - Društva za rimsko zgodovino. 

»Rimske igre so pomemben del festivalskega dogajanja na Ptuju. Kot veste je dogajanje na Ptuju izjemno bogato, praktično vsak vikend in skoraj vsak dan se v mestu nekaj dogaja,« je dejala Nuška Gajšek, županja Ptuja. 

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec je dejala, da so dogodki, kot so Rimske igre, pomembni tudi zaradi ohranjanja spomina na preteklost. Tako se skozi take dogodke o mestu naučimo kaj novega, dobimo pa tudi vpogled v življenje nekoč. 

Slavnostna otvoritev Rimskih iger bo 17. avgusta ob 19.00 v teatru rimskega kampa Poetovio. V petek bodo skozi ves dan otroške animacije, ob 19.00 pa dogajanje v rimskem teatru. 

V petek bo prav tako slavnostna večerja, na katero bodo povabili ostale župane in se predstavili kot rimsko mesto. 

V soboto pa izjemna povorka

Glavni dan Rimskih iger je sobota, ko se bo po ptujskih ulicah odvijala povorka. 

Potekala bo mimo Mestne hiše, glavno dogajanje in predstavitev bo na mestni tržnici, nato se bodo pomikali do Slovenskega trga. 

Sledi intenziven popoldanski program v rimskem kampu na Štukih, nato pa družinski dan, nedelja. 

Na Ptuju pa ne bodo le slovenske skupine, temveč tudi rimske skupine iz drugih držav. Skupno bodo na letošnjih Rimskih igrah sodelovale skupine iz kar sedmih držav. Na Rimskih igrah bo sodelovalo kar trideset društev. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Grega z brega (ni preverjeno)

Pitje špricarja pod pokroviteljstvom kriminalca Klasinca ni ravno vpogled v življenje nekoč, ampak ja, tako se tolmači turizem po ptujsko...

Čunga - lunga (ni preverjeno)

Žal so barbari že v naših mestih in mi jih vzdržujemo...

Starejše novice