Foto: osebni arhiv Špele Petovar
Špela Petovar, sicer iz Lenarta, a si prihodnost ustvarja na Ptuju, odpira družinski velnes. Sprostitev bo nudila odraslim, otrokom in celo dojenčkom.

Kmalu, že 1. aprila, se na Ptuju odpira prav posebni velnes studio. Ta bo namenjen kar celim družinam, tudi otrokom. Velnes Aura odpira svoja vrata na Prešernovi ulici 27 in bo razvajal vse člane družine - od mame in očeta pa do otrok. 

»Zelo pomembno je, da že otroci začnejo koristiti velneške storitve in hkrati spoznavati elemente velnesa, razvijati zdrav življenjski slog, da bodo zdravi, vitalni in tako bodo tudi v odrasli dobi življenja lažje ohranili in krepili zdravje ter dobro počutje,« pravi Špela Petovar, lastnica in vodja novega velnesa. 

Ideja se je razvila tudi iz ljubezni do otrok

Ideja za ta poseben velnes se je razvila iz veselja do svojega dela, saj je Špela po izobrazbi organizatorka poslovanja v velneški dejavnosti, ima pa tudi večletne izkušnje v velneški panogi. 

Petovarjeva je delala v centru za oblikovanje telesa in hujšanje za ženske, kot maserka v salonu in tudi kot animatorka na otroških rojstnodnevnih zabavah.

Prvič se je z idejo družinskega velnesa srečala na Hrvaškem, v hotelu Falkensteiner Diadora, kjer je delala kot maserka. A dodaja, da je k ideji pripomogla tudi ljubezen do najmlajših in spoznanje, da moramo že v otroštvu graditi temelje za zdrav način življenja. 

»Sama živim po načelih velnesa, kar zajema štiri glavne temelje. To so zdravo prehrano, telesno aktivnost, sprostitev in krepitev mentalnega ali čustvenega zdravja,« pove ustanoviteljica.

Otroci na jogo ali masažo, poskrbljeno tudi za odrasle

Storitve, ki bodo namenjene otrokom in družinam, so masaža za otroke, joge za otroke, družinska joga, tečaj masaže dojenčka in celo velneško rojstnodnevno praznovanje za otroke. 

Lastnica velnesa bo nudila tudi pet tedenski tečaj masaže dojenčka, kjer se bodo mamice naučile, kako masirati svojega malčka.

A poskrbljeno bo tudi za odrasle - take z otroci, ali brez. Odraslim bo velnes nudil razne masaže, anticelulitne tretmaje, tečaj joge obraza, na svoj račun pa bodo prišle tudi nosečnice, saj bo Petovarjeva nudila tudi masažo namenjeno njim. 

Ne zavedamo se stresa, ki ga doživljajo otroci

Pri tem se poraja vprašanje, zakaj bi otroci sploh koristili velneške storitve, saj naj ne bi doživljali stresa.

»Pravzaprav pa se ne zavedamo stresa, ki ga otroci doživljajo. Izvor stresa, ki ga doživljajo otroci, je seveda drugačen, kot pa izvor pri odraslih ljudeh,« pove lastnica velnesa. 

Dodaja, da so otroci velikokrat pod pritiskom, čutijo in zaznavajo stresno okolje, soočajo pa se tudi s čustvenim stresom. 

Kljub epidemiji z zagonom naprej

Družinski velnes je nameravala Špela odpreti že lani aprila, a se je zaradi epidemije to zamaknilo. 

»Imela sem veliko pomislekov, ali naj še počakam, vendar ovire so vedno na poti do cilja in zares pravi ter idealen čas ni skoraj nikoli,« pove lastnica. 

Odločila se je, da si zaupa ter v teh nesigurnih časih ljudem ponudi nekaj, kar zdaj še posebno potrebujejo. 

Komentarji (1)

Jasna (ni preverjeno)

se strinjam

Starejše novice