S prižigom luči, ki ga bo spremljal obisk Ledene kraljice, ognjeni spektakel na hoduljah, norčije škratov in drugih pravljičnih bitij bo najstarejše slovensko mesto v petek, 30. novembra, ob 18.00 zasijalo v praznični podobi.

Soju tisočerih luči, ki bodo osvetlile pročelja zgodovinskih hiš, se bodo unikatni okrasitvi ptujske vizualne umetnice Stanke Vauda pridružili še zvočni dražljaji.

Okrasitev ima simboličen pomen

Ptujska okrasitev je posebna v simboličnem pomenu, saj govori o cikličnosti letnih časov, plapolajoči beli trakovi vzbujajo asociacije na kurenta, ki v zimsko belino prinese barvito pomlad. Poseben element krasitve so tudi aluminjaste rondelice, ki jih razžarijo sončni žarki, veter pa jih zaziba v prijetni žvenket. Letos se prazničnemu okrasju na dveh najlepših ptujskih trgih pridružujeta še dve zeleni smrečici.

»Unikatna okrasitev zagotovo pomembno prispeva privlačni podobi starega mestnega jedra Ptuja. Sprehod po pravljično okrašenem mestu, uživanje v glasbenem programu in lokalnih dobrotah so doživetja za vse generacije obiskovalcev, ki bi se radi naužili prazničnega duha,« meni namestnica direktorice Zavoda za turizem Ptuj Monika Klinc.

Med 14. in 31. decembrom bo Mestni trg oživela Ptujska pravljica, ki bo s pravljičnim sejmom, glasbenim programom in kotičkom za otroke poskrbela za pestro praznično dogajanje v srcu mesta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice