Vir: bralka Ptujinfo
Za Podravje je še vedno izdan vijoličast alarm za verjetnost trenutnega pojavljanja toče.

Napovedane močnejše krajevne nevihte so danes popoldne ponekod v Podravju že pokazale zobe

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da so na območju Mestne občine Ptuj v času okoli 17.25 zabeležili šest prijav dogodkov.

Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva, za zdaj enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Kot pa smo izvedeli, je meteorna voda zalila nekaj ulic in kletnih prostorov, močan veter je podrl vsaj eno drevo, in sicer v naselju Spuhlja.

O nevšečnostih zaradi neurja poročajo tudi iz območja Gorišnice, kjer uprava za zaščito in reševanje obravnava dve prijavi. Tudi tu so aktivirali gasilska društva.

Po en dogodek, povezan z neurjem, so zabeležili tudi na območju Markovcev in Destrnika.

Ponekod po Sloveniji je sicer padala tudi toča. To so prizori iz Tuhinjske doline.

Vijoličast alarm še vedno velja

Agencija Republike Slovenije za okolje je sicer sporočila, da se bo pozno popoldne in zvečer prek naših krajev pomikala hladna fronta.

Predvsem v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bodo nastajale nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše. Možni spremljajoči vremenski pojavi so predvsem nalivi in sunki vetra.

Agencija Republike Slovenije za okolje je že okoli 16.20 izdala vijoličast alarm za verjetnost trenutnega pojavljanja toče za območje Maribora in Ptuja ter za območje Podravja. Alarm še vedno velja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice