Slika je simbolična.
Na območju Podravja so imeli ponoči zaradi neurja največ dela gasilci na območju občin Slovenska Bistrica in Rače-Fram.

Na območju občine Slovenska Bistrica so morali gasilci posredovati sedemkrat, v občini Rače-Fram pa osemkrat.

O težavah poročajo še z območja Lenarta, Dupleka in Šentilja, medtem ko je bilo na Ptujskem treba posledice neurja odpravljati le v občini Zavrč.

Kot so sporočili z mariborskega regijskega centra za obveščanje, so v času večernih neviht na območju Slovenske Bistrice zabeležili sedem dogodkov, predvsem zaradi poplavljenih objektov in dvorišč.

Med drugim so gasilci iz Spodnje Polskave in Zgornje Bistrice črpali meteorne vode iz kleti stanovanjskih objektov, čistili strugo potoka in postavljali protipoplavne vreče ter tako preusmerjali tok meteorne vode stran od objektov.

Večji plaz ogrožal stanovanjski objekt

Osemkrat so morali zaradi podrtih dreves in poplavljenih objektov posredovati v občini Rače-Fram.

Gasilci iz Frama, Podove in Rač so med drugim odstranili podrto drevo s cestišča in črpali meteorno vodo iz kleti stanovanjskih objektov, s postavljanjem protipoplavnih vreč pa so prav tako preusmerjali tok meteorne vode in s tem preprečili njen vdor v objekte.

V občini Lenart so morali gasilci v Zgornji Voličini s folijo prekriti 200 kvadratnih metrov plazu, ki je ogrožal stanovanjski objekt, o dogodku pa so obvestili vse pristojne občinske in druge službe.

Nekaj manjših posredovanj je bilo ponoči še v občinah Duplek in Šentilj, od nikoder pa ne poročajo o morebitnih poškodovanih.

Starejše novice