Arnesovo izobraževalno okolje za šole je imelo včeraj, prvi dan šolanja na daljavo za učence višjih razredov osnovnih šol ter dijake, nekaj težav. Te so se danes ponovile.

Kot so včeraj pojasnili na Arnesu, je bil zjutraj njihov sistem enotne prijave preobremenjen, a so težave v roku dveh ur odpravili. Svoje zmogljivosti bodo na Arnesu v prihodnjih tednih širili z novo opremo.

Toda iste težave so se pojavile tudi danes. Sistem deluje nekako do tiste ure, ko se mora v učilnico prijaviti veliko učencev in dijakov. 

"Arnes Učilnice so trenutno nedosegljive, uporabnikom se opravičujemo. Težave smo odkrili in jih odpravljamo. Kmalu vam bomo podali več informacij. AAI-prijave delujejo, tudi vse ostale storitve, npr. videokonference Arnes Zoom, ki jih lahko uporabite za izobraževanje na daljavo," so zapisali preko Twitterja.

Nad nedelovanjem spletnih učilnic tako včeraj, kot danes, se pritožujejo tako učitelji, kot učenci. 

Za vzpostavitev programa prejeli štiri milijone evrov

Spomnimo, da je služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za programu"COVID19 – Dodatna podporna IKT za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa". Program, ki spada pod okrilje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bo financiral iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 4 milijonov evrov. Namen programa, ki ga bo izvajal Arnes, je zagotovitev IKT infrastrukture kot osnove za izobraževanje na daljavo. 

S tem bi moral biti tistim učencem in dijakom, ki ne razpolagajo z ustrezno opremo za izobraževanje na daljavo, omogočen enakopraven dostop do izobraževanja. Zdaj do spletnih učilnic, že drugi dan zapored, ne more dostopati nihče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice