FOTO: Facebook profil občine Ormož
Drugi krog volitev za župana je v občini Ormož prinesel zmago kandidatu SDS Danijelu Vrbnjaku, ki bo na županskem stolčku zamenjal dolgoletnega župana Alojza Soka. Vrbnjaku so občani namenili namreč 55,70 odstotkov vseh oddanih glasov.

Vrbnjak, ki z družino živi v Miklavžu pri Ormožu in je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru, marca 2010 pa magistriral na Fakulteti za komercialne in poslovne vede v Celju, je zaposlen v podjetju Talum Kidričevo. Tam opravlja delo vodje podjetniškega pospeševalca. Kot je povedal, se je za mesto župana potegoval, ker je verjel, da lahko skupaj z občani spremeni stvari na bolje. 

V najavi za župana je med drugim zapisal: »Želim si povezovanja in sodelovanja. Naredimo nekaj dobrega za nas in za naše otroke. Ponosni smo na kraje, v katerih živimo, zato dajmo našim krajem in tu živečim ljudem tisto, kar si zaslužijo.«

V občinskem svetu za konstruktivno delovanje

Med kampanjo je predstavil 100 točk programa ZA našo občino Ormož. Za Ptujinfo pa je še dodal: »Zavzemal se bom predvsem za gospodarski razvoj in ustvarjanje novih delovnih mest. Občanom si bom prizadeval tudi ustvariti boljše pogoje za življenje mladih družin in starejših, pa tudi invalidov,« je pojasnil Vrbnjak. Stranka SDS, ki je stala za Vrbnjakom, je bila v vseh treh volilnih enotah uspešna tudi na volitvah za občinski svet. 

Vrbnjak pravi, da si ne želi tako imenovane trdne koalicije, kot jo je imel prejšnji župan in so se delili na leve ali desne, ampak želi delovati predvsem konstruktivno. »Upoštevati želimo čim več mnenj,« je sklenil novi župan Ormoža, ki se je na socialnem omrežju Facebook po končanih volitvah vsem občanom zahvalil in jih pozval, da se mu na poti za boljši Ormož pridružijo, saj je potrebno sodelovanje in povezovanje.

»Ljudje so želeli in glasovali za spremembe«

Od aktivne politike, ko je v letu 1990 v Ormožu ustanovil stranko SKD, se poslavlja dolgoletni župan Alojz Sok, ki je povedal, da se bo sedaj lahko posvetil njegovem najljubšemu hobiju, to je čebelarstvo. Pravkar minulo kampanjo je komentiral: »Imel sem šest protikandidatov, ki so obljubljali delovna mesta, govorili pa so tudi o slabem gospodarskem stanju. O tem se je celo govorilo največ, četudi občina nima nekih pristojnosti. In ljudje so temu verjeli,« je pojasnil Sok in dodal, da je občina obmejna, demografsko slaba ter je obenem del usode severovzhodnega dela države. »Vedel sem, da ljudje želijo spremembe in tako so tudi glasovali,« je dodal Sok.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

krmača (nepreverjen)

Ali bodo čebele zadovoljne z takšnim trotom ??

Starejše novice