Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. februarja, opravili 1125 PCR in 56.949 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 2267 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2427 PCR in 86.503 hitrih antigenskih testiranj potrdili 3731 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 83.177 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 341 novih okužb, daleč največ v štajerski prestolnici

Največ novih okužb v Podravju so zabeležili v Mariboru, kar 119. Sledi Slovenska Bistrica z 28 in Ptuj z 20 novimi okužbami s koronavirusom. 

13 novih primerov imajo v Rušah, po 12 novih primerov beležijo v Lenartu in Kungoti, 11 so jih zabeležili v Ormožu in Pesnici, deset pa jih imajo v občini Rače - Fram in Duplek.

Nove primere ima tudi Miklavž na Dravskem polju, in sicer devet, prav tako občina Hoče - Slivnica, ki ima sedem novih primerov, po šest novih primerov beleži Šentilj, Kidričevo, Starše in Hajdina, pet primerov pa Selnica ob Dravi.

Tri nove primere imajo občine Markovci, Poljčane, Benedikt, Dornava, Juršinci, Zavrč, Selnica ob Dravi, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas in Makole.

Dva primera pa imajo občine Videm, Gorišnica, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Oplotnica, Cirkulane in Podlehnik.

Kot zadnje so po en primer potrdili še v Svetem Juriju v Slovenskih goricah, Sveti Ani, Destrniku, Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Cerkvenjaku in Žetalah.

Brez nove okužbe je tako le ena občina v Podravju, in sicer občina Sveti Tomaž.

Najbolje še vedno kaže Žetalam

Po deležu aktivnih okužb v občinah pa najbolje še zmeraj kaže občini Žetale, kjer imajo 48 aktivnih okužb s koronavirusom. 

Daleč najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor, kjer beležimo kar 3800 aktivnih okužb. Temu sledi Slovenska Bistrica, kjer jih imajo 994. 

Kako je s precepljenostjo?

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.962 oziroma 56,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 179.194 posameznikov oziroma 54,6 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 90.353 oseb oziroma 27,5 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice